3. julija nova dražba nepremičnin v koprski občini

Mestna občina Koper je na naslednjo javno dražbo nepremičnin uvrstila 18 nepremičnin, med temi je kar nekaj atraktivnih parcel v zaledju s pogledom na morje. Rok za vplačilo varščine je 30. junij, javna dražba bo v prostorih koprske občinske uprave 3. julija, ob 10. uri.

Naprodaj je sklop nepremičnin v neposredni bližini šole v 
Marezigah, ki se ponašajo s pogledom na Koprski zaliv, za katere 
bi občina lahko iztržila najmanj 238.295 evrov. (Foto vir: MOK)
Naprodaj je sklop nepremičnin v neposredni bližini šole v Marezigah, ki se ponašajo s pogledom na Koprski zaliv, za katere bi občina lahko iztržila najmanj 238.295 evrov. (Foto vir: MOK) 

KOPER > Občina z dražbo išče kupce za več nezazidanih stavbnih zemljišč na različnih lokacijah. Med njimi je sklop nepremičnin v neposredni bližini šole v Marezigah, ki se ponašajo s pogledom na Koprski zaliv, za katere bi občina lahko iztržila najmanj 238.295 evrov.

Ena od nepremičnin, ki je naprodaj v Krkavčah (Foto vir: MOK)

Na tokratni dražbi se prodajata tudi dve nepremičnini v Krkavčah, in sicer 506 kvadratnih metrov velika parcela z dotrajanim objektom v vrednosti 78.189 evrov in 55 kvadratnih metrov velika stanovanjska stavba z izklicno ceno 48.924 evrov.

In druga nepremičnina, ki je naprodaj v Krkavčah (Foto vir: MOK)

Med kupci bi lahko več zanimanja požele tudi dve nepremičnini in en nepremičninski sklop na Gažonu v skupni vrednosti 151.824 evrov, dve nepozidani stavbni zemljišči na Grinjanu, za kateri bi lahko občina iztržila 71.735 evrov in trije večji sklopi nepremičnin na zanimivi lokaciji na Zgornjih Škofijah, katerih skupna vrednost znaša 275.823 evrov.

Parcela na Zgornjih Škofijah (Foto vir: MOK)

Občina po izklicni ceni 50.449 evrov prodaja tudi 610 kvadratnih metrov veliko parcela v Šmarjah, medtem ko želi za 57 kvadratnih metrov veliko parcelo v Laborju iztržiti vsaj 13.771 evrov.

Občina je na dražbo uvrstila tudi 346 kvadratnih metrov veliko zemljišče v Hrvatinih in 340 kvadratnih metrov veliko nepremičnino v Semedeli, ter solastniški delež na dveh parcelah v Bezovici.

Parcela v Semedeli (Foto vir: MOK)

V izklicnih cenah nista všteta davek na dodano vrednost oziroma davek na promet nepremičnin. Celoten seznam nepremičnin, ki jih bo občina prodajala na javni dražbi, skupaj s podatki o velikosti, ceni in značilnostih, je dostopen na https://www.koper.si/sl/tenders/javna-drazba-za-prodajo-nepremicnin-v-lasti-mestne-obcine-koper-47/.


Najbolj brano