Župani solidarni z Gorico

Z minuto molka so danes točno opoldne pred sedeži svojih občin župani goriških občin izrazili solidarnost s sosednjo občino Gorico in Italijo v spomin na italijanske žrtve novega koronavirusa.

Klemen Miklavič
Klemen Miklavič 

GORIŠKA > Z minuto molka so italijanskim sosedom ob 12. uri solidarnost izrazili župani občin Nova Gorica Klemen Miklavič, Brda Franc Mužič, Miren-Kostanjevica Mauricij Humar, Renče-Vogrsko Tarik Žigon in Šempeter-Vrtojba Milan Turk. S to gesto so se pridružili številnim italijanskim županom, ki so se poklonili italijanskim žrtvam nova koronavirusa. V Italiji so razmere zaskrbljujoče, saj po podatkih italijanske civilne zaščite beležijo 101.739 okuženih oseb, doslej jih je umrlo že 11.597.

V sosednji Občini Gorica so novice sicer spodbudne. K sreči nimajo nobenega primera smrti, trenutno pa je okuženih 41 oseb, od tega jih je že ozdravelo sedem. “Hvaležni smo goriškemu županu Rodolfu Ziberni, ki nas je takoj in redno obveščal o dogajanju v Italiji, tako da smo lahko zelo zgodaj ukrepali in preprečili širjenje okužb. Z današnjo gesto dokazujemo, da smo z Gorico solidarni v dobrem in v slabem. Prav v primeru te epidemije se je izkazalo, kako pomembno je, da živimo v somestju - kot eno mesto,” je dejal novogoriški župan Klemen Miklavič.


Najbolj brano