Zbirajo denar za 24-letnega Marka iz Ajdovščine

Srce za Marka je naslov dobrodelnega koncerta, ki ga v soboto pripravljajo v Novi Gorici. S prireditvijo želi Srbsko kulturno društvo ‘Sloga’ Nova Gorica pomagati 24-letnemu Marku Petroviću iz Ajdovščine, ki mu je oktobra lani nenadoma počila anevrizma v glavi in od tedaj se je zanj in za njegovo družino življenje povsem spremenilo.

Marku Petroviću se je oktobra lani življenje povsem spremenilo.
Marku Petroviću se je oktobra lani življenje povsem spremenilo.  

NOVA GORICA > Tretjina bolnikov pri tem tipu možganske kapi zaradi krvavitve v možgansko ovojnico ostane trajno prizadeta in popolnoma odvisna od tuje pomoči, v skoraj 40 odstotkih primerov pa je posledica smrt.

Marko Petrović je uspešno prestal dolgotrajno in težko operacijo, vendar je bil kar nekaj časa v komi. Zdravniki so ga uspeli obdržati pri življenju in njegovo stanje se počasi izboljšuje. Marko za izboljšanje svojega zdravstvenega stanja nujno potrebuje posebne terapije v rehabilitacijskem centru Soča v Ljubljani. Ponovno se bo moral naučiti hoditi, govoriti, jesti …

Finančne obremenitve so za družino ogromne, zato potrebujejo pomoč. V soboto, 17. februarja, Srbsko kulturno društvo ‘Sloga’ Nova Gorica pripravlja dobrodelni koncert Srce za Marka, ki bo v ob 19. uri v dijaškem domu v Novi Gorici. Kdor želi, lahko svoj prispevek nakaže tudi na račun, odprt pri Banki Nova KBM - SI56 0441 8024 2262 761, pod šifro Srce za Marka. Naslov: Na Livadi 5, 5270 Ajdovščina. Donacije sprejemajo tudi v okrepčevalnici Pika v Ajdovščini.


Najbolj brano