Začenja se veseli december v mestu

S prižigom lučk in odprtjem drsališča na Bevkovem trgu se je tudi v Novi Gorici začelo praznično decembrsko dogajanje. Vanj so vključili še tržnico lokalnih dobrot in sedaj že tradicionalni knjižni sejem Knjige pod jelkami.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Tudi letos bo središče Nove Gorice zaživelo praznično dogajanje, ki ga občina organizira z Mladinskim centrom Nova Gorica, Društvom humanistov Goriške in skupino ponudnikov lokalnih izdelkov in pridelkov Pridne roke. Začelo se je danes ob 17. uri, ko so na Bevkovem trgu prižgali lučke in odprli drsališče, na katerem bodo lahko meščani in obiskovalci mesta drsali do 6. januarja. Med tednom bo odprto od 12. do 20. ure, ob petkih dve uri dlje, ob sobotah od 9. do 22. ure in ob nedeljah od 9. do 20. ure. Od 24. decembra do 6. januarja pa bo drsališče vsak dan odprto od 9. do 22. ure. Izjemi sta le božični večer in silvestrovo, ko bo drsališče odprto do 20 ure.

Mladinski center bo obenem, kot je že v navadi, s finančno pomočjo občine spet obdaril otroke od enega leta starosti do 3. razreda osnovne šole. Letos bo darila dobilo 2600 otrok, 30. decembra pa jih bo v ogrevanem šotoru pred mestno hišo obiskal Dedek Mraz. Družbo mu bodo delali plesalci iz plesne skupine Plesne sanje, otroci pa si bodo lahko ogledali predstavo Ledena vila in škratek pomagaček. 26. decembra ob 16. uri bo na sporedu predstava za otroke Elzino kraljestvo.

Pod arkadami mestne hiše bo 5., 12., 14., 19., 21. in 28. decembra med 9. in 15. uro Tržnica domačih dobrot in izdelkov, na kateri bodo lokalni ponudniki pridelkov in izdelkov Pridne roke prodajali domače sadje in zelenjavo, kmečke dobrote ter izdelke domače obrti.

V sredo, 19. decembra, bodo v ogrevanem šotoru v centru mesta odprli knjižni sejem Knjige pod jelkami, kjer bodo ponudili širok izbor publikacij številnih založnikov, med njimi tudi precej knjižnih novosti. Organizator, Društvo humanistov Goriške v sodelovanju z mestno občino, bo zoper ponudil kakovostno bero knjig in obenem tudi spremljevalnih dogodkov, od predstavitev knjig in pogovorov z avtorji do delavnic in glasbenega programa. Knjižni sejem bo odprt med 12. in 20. uro do sobote, 22. decembra.

Štiri dni kasneje se bo začelo koncertno dogajanje, v okviru katerega bodo nastopili Vlado Kreslin z Beltinško bando in Malimi bogovi, Parni valjak, Rok'n'band in Zmelkoow, Novi fosili s klapo Skala in Darjo Gajšek, Trije tenorji Classico z gostom Slavkom Ivančičem, DJ-ji Ney, Riki, Janko in Mitch, na silvestrski večer pa Čuki. Letošnja novost je, da bodo koncerti, razen za Silvestrovo in 30. decembra, plačljivi.


Najbolj brano