Za prireditev v šoli do 85 evrov na “uro”

Kdor bo želel za vikend ali praznik eno od treh dvoran pri šolah Kanal in Deskle najeti za neprofitno prireditev, bo moral odšteti po 60 oziroma 85 evrov (brez DDV) na šolsko uro. Za šoli, vrtca in pomembnejša športna društva v občini bo vse brezplačno.

Popravili so pravila za najem šolskih dvoran in učilnic. Foto: Boštjan Bensa
Popravili so pravila za najem šolskih dvoran in učilnic. Foto: Boštjan Bensa

KANAL > Oddajanje dveh športih ter številnih drugih dvoran in športnih površin v občini Kanal v najem oziroma uporabo je bilo nekoč predmet kar vročih razprav občinskih svetnikov. Predvsem ker naj pri tem ne bi bilo reda. Pred petimi leti je občina pripravila pravilnik, zdaj ga je dopolnila. Nanaša se na prostore, ki jih uporabljata šoli v Kanalu in Desklah ter so primerni za širšo uporabo: športna in večnamenska dvorana v Kanalu, telovadnica v Desklah, posamezne učilnice, avli in jedilnici obeh šol ter prostora, opremljena z avdio-video opremo.

Dokument, ki ga je pred dnevi potrdil svet občine, med drugim opredeljuje prednostni vrstni red pri uporabi športnih površin in na prvo mesto seveda postavlja obe šoli ter na drugo in tretje športna društva večjega pomena. Občina bo pogoje oddajanja razpisala vsako leto in zbirala prijave, o interesu za rabo ostalih prostorov v šolah pa bosta zavoda odločala sproti. Če bo več prijavljenih za enake termine, se bo sestavil prednostni vrstni red, pravilnik opredeljuje merila zanj.

Šoli, pomembnejša športna društva ter humanitarna društva bodo dvorane in učilnice uporabljale brezplačno, ostalim bo občina zaračunavala. Za 45 minut uporabe obeh dvoran v Kanalu in telovadnice v Desklah bodo veljale tri tarife: za rekreacijo, za izvedbo prireditve na delavnik in za prireditve ob vikendih in praznikih. Prvo bo najceneje, tretje najdražje, cene so določili med 20 in 85 evri (brez DDV), pri čemer bo najcenejša večnamenska dvorana v Kanalu, najdražja pa športna. Najem učilnic in drugih prostorov v šolah pa bo stal od 10 do 30 evrov (brez DDV) za 45 minut.


Najbolj brano