Za novogoriškega župana tudi kandidat ZZP Miran Müllner

Nova delovna mesta in znižanje obremenitev v gospodarstvu, učinkovita občinska uprava in izvrševanje proračuna, razvoj turizma in boljša oskrba starejših so med glavnimi poudarki Mirana Müllnerja, kandidata ZZP za župana.

Za novogoriškega župana se bo kot kandidat Zveze za Primorsko 
(ZZP) potegoval tudi Miran Müllner.  Foto: STA
Za novogoriškega župana se bo kot kandidat Zveze za Primorsko (ZZP) potegoval tudi Miran Müllner.  Foto: STA

NOVA GORICA > 54-letni Miran Müllner, ki je pred štirimi leti nastopil s svojo listo, se tokrat za položaj župana poteguje kot član Zveze za Primorsko. Kot pravi, je v stranko vstopil, ker se zavzema za deželno ureditev Slovenije in oblikovanje pokrajin, s katerimi bi se na Primorskem lahko lažje razvijali.

Med prioritetami programa izpostavlja gospodarstvo, turizem, oskrbo starejših in socialno šibkih, infrastrukturo. “Pomagati je treba podjetništvu in občanom. Povečali bomo obseg dela sklada za razvoj malega gospodarstva, znižali komunalni prispevek za gradnjo in oprostili plačila za investitorje, ki odpirajo nova delovna mesta, znižali bomo tudi nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča, odpravili nepravičen davek na nepozidana zemljišča, dogovoriti se bo treba o višini cene vode,” našteva nekatere ukrepe. Turizem je po njegovem velik potencial, ki ga bodo izkoristili, tudi s kolesarskimi potmi po podeželju, obenem obljublja izboljšanje oskrbe starejših z urejanjem “novih dnevnih centrov, povečanjem obsega pomoči na domu.”

V Mestni občini Nova Gorica se bodo za podporo volivcev sicer potegovali tudi sedanji župan Matej Arčon (Lista Mateja Arčona), Klemen Miklavič (Goriška.si), Sebastjan Komel (SD) in Elena Zavadlav Ušaj (SDS).

Napoveduje spodbujanje lokalne pridelave in trženja kmetijskih pridelkov, stanovanjske gradnje, pri čemer bodo “javna sredstva usmerjali izključno v pridobivanje stanovanjskih enot za neprofitne namene”, pospešek razvoju športa ter boljše gospodarjenje z zemljišči. “Gradilo se bo bistveno več kot se je do zdaj,” pravi Müllner. Velika priložnost, ki jo je treba še pospešiti, je tudi EZTS, dodaja.


Najbolj brano