Za naklonjen odnos do učenja

Prostori ljudske univerze so bili včeraj skoraj pretesni za sodelujoče in obiskovalce Parade učenja, osrednjega dogodka v okviru letošnjega tedna vseživljenjskega učenja v Ajdovščini. Za pestro dogajanje je poskrbelo več kot 30 različnih organizacij in posameznikov. Za številne dogodke ta teden v okviru pobude EU projekt-moj projekt skrbi tudi Center za krepitev zdravja.

 Parada učenja je napolnila stavbo Ljudske univerze Ajdovščina.  Foto: Alenka Tratnik
Parada učenja je napolnila stavbo Ljudske univerze Ajdovščina.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Ljudska univerza Ajdovščina je skupaj z 52 partnerji v okviru letošnjega tedna življenjskega učenja poskrbela za 99 dogodkov, ki se bodo vrstili vse do konca junija, najbolj pestro pa je seveda prav ta teden. Vrhunec dogajanja je bila včerajšnja Parada učenja, ki so jo organizirali drugo leto zapored, in je pravi kraj za predstavitev možnosti za učenje, ki obstajajo v občini Ajdovščina in v zgornji Vipavski dolini, je ob tem poudarila direktorica LUA Eva Mermolja. “S tednom vseživljenjskega učenja želimo promovirati pomen in možnosti za učenje in izobraževanje v vseh življenjskih obdobjih in za vse vloge, ki jih človek prevzema, naklonjen odnos do učenja in izobraževanja ter zagotoviti in spodbujati enake možnosti kakovostnega učenja in izobraževanja za vse,” je še poudarila Eva Mermolja. Parade učenja se je udeležil tudi župan Tadej Beočanin, ki se je ob tej priložnosti zahvalil sodelujočim in tudi ostalim organizacijam, ki vse leto izvajajo dejavnosti in članom ter udeležencem omogočajo pridobivanje novih znanj. Te so po njegovih besedah ključ razvoja in konkurenčnosti.

Med več kot 30 sodelujočimi na včerajšnji prireditvi je bil tudi Center za krepitev zdravja Ajdovščina. V tem tednu v okviru pobude EU projekt - moj projekt izvaja številne dejavnosti za opolnomočenje in krepitev zdravja. Med drugim ponujajo delavnice o zvišanem krvnem tlaku, zdravem življenjskem slogu in gibalnih aktivnosti za preprečevanje povišanega krvnega tlaka, nordijsko hojo, predavanje o preobremenjenosti in stresu, izpostavili bodo pomen vadbe za preprečevanje padcev v starejšem obdobju, učili osnovne vaje za ohranitev vitalnosti, pripravili predavanje za starše in delavnico interaktivnih iger za družine.

Dež ni pokvaril veselja

Tudi novogoriško Parado učenja so zaradi slabega vremena izpred novogoriške mestne stavbe premaknili na sedež Ljudske univerze Nova Gorica. Kljub temu so se obiskovalci vse popoldne z zanimanjem sprehajali ob zanimivih stojnicah in si ogledali pester program nastopov društev iz vse občine in širše regije.


Najbolj brano