Za “najbolj propulzivno občino v državi”

Klemen Miklavič, eden najbolj prepoznavnih obrazov Goriške.si v minulem mandatu bo tudi županski kandidat gibanja, ki se deklarira kot skupina občanov, predanih delu za skupno dobro. Prepričan je, da Nova Gorica zaostaja za svojimi razvojnimi možnostmi ter si zasluži večje ambicije in jasnejšo vizijo.

Klemen Miklavič, obkrožen s kolegi, v novih prostorih gibanja v 
Eda centru.  Foto: Leo Caharija
Klemen Miklavič, obkrožen s kolegi, v novih prostorih gibanja v Eda centru.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > 42-letni Klemen Miklavič je odrasel, kot je napisal, “med bloki na Ulici Gradnikove brigade”. Diplomiral je iz mednarodnih odnosov in doktoriral s področja izobraževanja. Raziskoval je na več univerzah, denimo v Oslu in Bilbau. Je svetovalec uglednih mednarodnih ustanov, tudi Evropske komisije. Kot poznavalec izobraževalnih sistemov je delal po vsem svetu.

Občina, meni Miklavič, potrebuje človeka, ki ne bo le imel razvojne vizije, ampak jo bo tudi znal posredovati sodelavcem: “Nova Gorica je bila mesto, o katerem je govorila cela Jugoslavija, o katerem je govorila cela Evropa. To je mesto, ki mora zmagovati in biti zgled drugim.”

Pomembno je poskrbeti za infrastrukturo, meni: “Seveda moramo imeti dobre ceste in vrtce. Seveda je nesprejemljivo, da v vrtcu v Grgarju v igralnicah podstavljajo posode, ker streha zamaka.” Ampak, je dodal, to je le nujna osnova. Vodstvo občine mora razmišljati o razvoju in ga omogočati, česar se nekatere sosednje občine še kako zavedajo. “Čez štiri leta bomo najbolj propulzivna občina v regiji in v državi,” napoveduje.

Kandidata so kolegice in kolegi iz gibanja na pot pospremili z laskavimi besedami. “V življenju še nisem srečal človeka, ki bi več vedel kot on,” pravi vodja gibanja ter županski kandidat na prejšnjih volitvah Luka Manojlović. “Prepričan sem, da lahko Miklavič postane najboljši novogoriški župan doslej,” meni aktivist, kirurg Gabrijel Fišer. Dolgoletni profesor slovenščine Zoran Božič pa je poudaril: “En človek ne spremeni občine. Miklavič ima okrog sebe sodelavce, ki ne delajo v iskanju stolčkov. To so izobraženi ljudje, ki so v življenju nekaj dosegli in od tega živijo.”

Miklavič stopa na volilni parket oborožen z lastno prepričljivostjo ter poklicnim dostojanstvom in doto štiriletnega dela Goriške.si. Ki je dala več kot 200 pobud in botrovala tudi velikim projektom, denimo, participativnemu proračunu. Po drugi strani pa je nekatere kot največja in najmočnejša novost prejšnjih volitev tudi razočarala.


Najbolj brano