Z optimizmom nad nove izzive

Ajdovska območna obrtno-podjetniška zbornica deluje že več kot 40 let in združuje skoraj 700 članov v 18 obrtno-podjetniških sekcijah. Številni med njimi delujejo že več desetletij. Jubilantom so pred dnevi podelili priznanja. Med njimi so tudi podjetje Šček transport, Frizerska in kozmetična hiša Mira in podjetje Avto Batič, ki uspešno delujejo že 50 let.

Priznanja za 50 let delovanja so prejeli podjetje  Šček transport, 
Frizerska in kozmetična hiša Mira in podjetje Avto Batič.  Foto: OOPZ Ajdovšcina
Priznanja za 50 let delovanja so prejeli podjetje Šček transport, Frizerska in kozmetična hiša Mira in podjetje Avto Batič.  Foto: OOPZ Ajdovšcina

AJDOVŠČINA > Območna obrtno-podjetniška zbornica Ajdovščina je po dveletnem premoru spet podelila priznanja obrtnikom in podjetnikom, ki so v zadnjih treh letih obeležili okrogle obletnice delovanja. Zbralo se je kar 163 jubilantov, med njimi trije, ki imajo za seboj že pol stoletja uspešnega delovanja. V letu 2020 je 50. obletnico delovanja obeležilo podjetje Šček transport, lani Frizerska in kozmetična hiša Mira, letos pa podjetje Avto Batič. Zbrane je uvodoma pozdravil predsednik ajdovske zbornice David Pizzoni, ki je poudaril, da sta za njimi dve trdi leti stalnega prilagajanja, ki pa sta, kotr je dejal, prinesli pomembne izkušnje za poslovanje v zahtevnih okoliščinah. Pohvalil je inovativnost in iznajdljivost domačega obrtništva in podjetništva ter izrazil zadovoljstvo nad podporo obeh občin. “Gradnja novih poslovnih con v zadnjih letih, razvoj gospodarstva in rast inovativnih podjetij, ki so priznana v svetovnem merilu, so razlogi za optimizem,” je izpostavil.

Območno zbornico je za uspešno delo pohvalil tudi direktor Obrtne zbornice Slovenije Danijel Lamperger, ki je s predsednikom združenja Blažem Cvarom izročil priznanje sekcije za gostinstvo in turizem gostilni Pri izviru Hublja. Obrtniki pa so s priznanji nagradili direktorja zbornice Marka Rondiča, direktorja ajdovskega zdravstvenega doma Egona Stoparja in predsednico nadzornega odbora Mileno Ličen.


Najbolj brano