Vlada potrdila Klančiča za direktorja šempetrske bolnišnice

Vlada je na današnji seji soglašala z imenovanji novih direktorjev novogoriške bolnišnice in zavoda Slovenija-transplant. Marijo Magajne je vlada zaradi upokojitve razrešila s položaja generalne direktorice direktorata za zdravstveno varstvo in zamenjala predstavnika ustanovitelja v svetu Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ).

Dimitrij Klančič se na direktorski stol preseda z oddelka za 
nefrologijo, ki ga je doslej vodil. Foto: Mitja Marussig
Dimitrij Klančič se na direktorski stol preseda z oddelka za nefrologijo, ki ga je doslej vodil. Foto: Mitja Marussig

LJUBLJANA, ŠEMPETER PRI GORICI > Splošno bolnišnico dr. Franca Derganca Nova Gorica bo štiri leta vodil Dimitrij Klančič. Po ugotovitvah sveta bolnišnice izpolnjuje zahtevane pogoje, zato je vlada soglašala z njegovim imenovanjem.

Vlada soglaša tudi z imenovanjem Andreja Gadžijeva na mesto direktorja Zavoda za presaditve organov in tkiv Slovenija-transplant, prav tako za mandatno dobo štirih let.

Marija Magajne razrešena zaradi upokojitve

Z mesta generalne direktorice direktorata za zdravstveno varstvo je vlada razrešila Marijo Magajne, ki je bila 24. februarja letos na to mesto imenovana za dobo petih let. Razrešitev je predlagal zdravstveni minister Janez Poklukar.

Na ministrstvu za zdravje so za STA potrdili, da je bila razrešena zaradi bližajoče se upokojitve. Zaradi lažjega prenosa nalog pa bo krajši čas še vedno opravljala funkcijo koordinacije za primarno zdravstveno dejavnost. Koordinatorje je ministrstvo imenovalo zaradi zaostrenih razmer v zdravstvu zaradi epidemije covida-19.

Vlada je na mesto direktorice direktorata začasno imenovala Tanjo Lovšin, ki bo funkcijo vršilke dolžnosti prevzela v ponedeljek. Na tem položaju bo po navedbah vlade do imenovanja generalnega direktorja direktorata po natečajnem postopku.

V svetu NIJZ je vlada kot predstavnico ustanovitelja razrešila Matejo Lesar in na njeno mesto imenovala Marijo Rogar. Ta bo funkcijo opravljala do 5. marca.


Najbolj brano