Vipavska trgatev bo letos brez vinske kraljice

Z nocojšnjo stand-up komedijo z Lucijo Ćirović in Martino Ipša na Trgu Pavla Rušta se začenja prireditev Vipavska trgatev. Poslovila se bo z nedeljskim ognjemetom. Prvič po letu 2007, ko so okronali prvo kraljico vina zelen, pa Vipavska dolina ne bo imela svoje vinske kraljice.

Sobota bo že tradicionalno športno obarvana, v znamenju kolesarske dirke. Foto: Jan Skočaj
Sobota bo že tradicionalno športno obarvana, v znamenju kolesarske dirke. Foto: Jan Skočaj

VIPAVA > Jutrišnji dan bo že tradicionalno športno obarvan, saj domači kolesarski klub Izvir Vipava prireja 23. rekreativno kolesarsko dirko na Nanos s cestnimi in z gorskimi kolesi, ki šteje za državno prvenstvo in pokal Slovenije. Od 21. ure bo na Glavnem trgu zabava s skupinama Mambo Kings in Djomla.

Kot napoveduje organizator prireditve, ajdovsko podjetje Dam-Fest, se bo v nedeljo mogoče sprehoditi med stojnicami na kmečki tržnici, ob 14. uri se bo začela plesna delavnica hip hopa s plesalkami El1 plesna scena. Otroški program bo vse dni ponujal tudi brezplačne otroške ustvarjalne delavnice v družbi prostovoljcev Hiša Sadeži družbe, nedeljsko druženje pa se bo nadaljevalo z gusarsko pustolovščino s plesnim centrom ADC in z nastopom čarovnika Grege.

Ob 17. uri bodo na osrednjem prizorišču razglasili protokolarno vino Občine Vipava, ki ga bodo kasneje predstavili in ponudili v pokušino tudi v Vinoteki Vipava. Za zabavni program bosta skrbeli skupini Zvita Feltna in Biseri, dogajanje pa bo sklenil ognjemet.

Sobotni in nedeljski program bosta brezplačna, za nocojšnjo predstavo pa bo treba odšteti pet evrov. Potem ko že lani ni bilo nekoč priljubljene povorke kmečkih vozov s prikazi različnih opravil, letos prvič po letu 2007, ko so okronali prvo kraljico vina zelen, Vipavska dolina ne bo imela svoje vinske kraljice. Na razpis se namreč ni prijavila nobena kandidatka.


Najbolj brano