Vajeti Zavoda GO!2025 naj bi začasno prevzel Gorazd Božič

Po odhodu Kaje Širok z mesta direktorice Zavoda GO!2025 bo mestna občina z razpisom iskala novega direktorja. V vmesnem času naj bi vajeti kot vršilec dolžnosti prevzel vodja kabineta župana Gorazd Božič. Svetniki ga bodo potrjevali v petek na izredni seji.

Gorazd Božič  Foto: Leo Caharija
Gorazd Božič  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Jutri se izteče delovno razmerje direktorice Zavoda GO!2025 Kaji Širok, ki odhaja v kabinet premierja Roberta Goloba. Zavod, ki vodi projekt Evropska prestolnica kulture, tako do razpisa in imenovanja novega ostaja brez direktorja. Župan Klemen Miklavič je v začetku junija napovedal, da bodo skušali razpis objaviti čim prej, da pa v vmesnem času zavod ne bi ostal brez vodstva, bodo imenovali vršilca dolžnosti direktorja. To naj bi postal sedanji vodja županovega kabineta Gorazd Božič, ki ga je komisija za mandatna vprašanja volitve in imenovanja kot kandidata potrdila včeraj, v petek pa ga bodo potrjevali v mestnem svetu.

Božič je sodeloval že v pripravah na kandidaturo za pridobitev naziva EPK, formalno je gradbenik, sicer pa je glasbenik in dolgoletni kulturni delavec, producent za komorne skupine in orkestre, ki se je na področju kulturnega menedžmenta izpopolnjeval tudi v Scali.

Župan Miklavič napoveduje tudi ustanovitev delovne skupine, ki bo zagotovila koordinacijo dela Zavoda GO!2025 in drugih subjektov. V njej bodo poleg v. d. direktorja še predstavniki javnih zavodov in nevladnih organizacij s področja kulture, gospodarske in obrtne zbornice.


Najbolj brano