V tolminskem vrtcu bodo ustanovili razvojni oddelek

Tolminski vrtec bo dobil razvojni oddelek za otroke s posebnimi potrebami, so se strinjali občinski svetniki. V vrtcu bodo prostore uredili do konca letošnjega leta, za zdaj jih bodo obiskovali trije otroci. Obenem se bodo z decembrom cene v vrtcu nekoliko povišale.

V tolminskem vrtcu bo po novem tudi razvojni oddelek za otroke 
s posebnimi potrebami.  Foto: Neva Blazetič
V tolminskem vrtcu bo po novem tudi razvojni oddelek za otroke s posebnimi potrebami.  Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > “Odprtje razvojnega oddelka v tolminskem vrtcu bo veliko pripomoglo k boljši zgodnji obravnavi otrok z najtežjimi razvojnimi primanjkljaji na Tolminskem, pa tudi širše v Posočju,” je svetnikom položila na dušo ravnateljica tolminskega vrtca Ilke Devetak Bignami Martina Kenda. Kot je dodala, so letos v vrtec vpisani trije otroci, ki bi jih vključili v razvojni oddelek. Na tem področju že leta uspešno sodelujejo s Podružnično šolo za izobraževanje in usposabljanje otrok s posebnimi potrebami pri OŠ Franceta Bevka, ki podpira ustanovitev razvojnega oddelka. Najbližji je namreč v Novi Gorici. Svetniki so se strinjali in pobudo podprli. Pred odprtjem oddelka morajo v vrtcu urediti ustrezne prostore zanj. Igralnico v vrtcu že imajo, preurediti pa morajo sanitarije. Del denarja bo dala občina, del pa sam vrtec, so se dogovorili, prenovo pa bodo zaključili predvidoma do konca letošnjega leta.

Zaradi povišanja stroškov dela so svetniki potrdili tudi povišanje cen vrtca. Z decembrom bodo starši plačevali približno pet odstotkov več. Polna cena za prvo starostno obdobje po novem znaša 550 evrov (za poldnevni program 439 evrov), za drugo starostno obdobje pa 410 oziroma 319 evrov. Starši sicer plačujejo le del cene, odvisno od prihodkov.


Najbolj brano