V šempetrski bolnišnici so obiski ponovno dovoljeni

V Splošni bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru pri Gorici so obiski ponovno dovoljeni, so sporočili iz bolnišnice. Preklicali so omejitev obiskov, ki so jo uvedli 9. januarja zaradi velikega števila virusnih, črevesnih in respiratornih obolenj.

Obiskovalcem svetujejo, naj na obisk v bolnišnico pridejo le 
zdravi, če so namenjeni k bolnikom, ki so v sobi za izolacijo, pa 
morajo upoštevati navodila zdravstvenega osebja. Foto: Leo Caharija
Obiskovalcem svetujejo, naj na obisk v bolnišnico pridejo le zdravi, če so namenjeni k bolnikom, ki so v sobi za izolacijo, pa morajo upoštevati navodila zdravstvenega osebja. Foto: Leo Caharija

ŠEMPETER PRI GORICI > Kljub temu pa vse obiskovalce šempetrske bolnišnice prosijo, da še naprej spoštujejo vse preventivne ukrepe za preprečevanje širjenja virusnih in drugih obolenj, saj se nekatere akutne bolezni pojavljajo preko celega leta.

Zato obiskovalcem svetujejo, naj na obisk v bolnišnico pridejo le zdravi, če so namenjeni k bolnikom, ki so v sobi za izolacijo, pa morajo upoštevati navodila zdravstvenega osebja. Ob vstopu in izstopu iz bolnišnične stavbe pa svetujejo razkuževanje rok.

Obiskovalce so pozvali tudi, naj se glede prinašanja hrane in pijače bolnikom predhodno posvetujejo z zdravstvenim osebjem. Prav tako pa naj obiskovalci ne posedajo in odlagajo svojih stvari na bolniške postelje.


Najbolj brano