V Hit prihaja Simona Kozjek

Vlada je na včerajšnji redni seji za članico nadzornega sveta družbe Hit za obdobje štirih let imenovala Simono Kozjek. Po neuradnih informacijah gre za predsednico uprave družbe Nama, ki je tudi članica nadzornega sveta NLB.

V družbo Hit prihaja nova članica nadzornega sveta Simona 
Kozjek. Foto: Nace Novak
V družbo Hit prihaja nova članica nadzornega sveta Simona Kozjek. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA, LJUBLJANA > Zakon o igrah na srečo določa, da vlada na predlog ministra za finance imenuje enega člana nadzornega sveta gospodarske družbe, ki ima koncesijo za prirejanje posebnih iger na srečo. Postopek nominacije kandidatov za člana nadzornega sveta družbe Hit je izvedel Slovenski državni holding (SDH). Vlada je odločila, da se za članico nadzornega sveta družbe imenuje Simona Kozjek, piše v sporočilu za javnost po včerajšnji seji vlade.

Simona Kozjek bo v nadzornem svetu Hita nadomestila Vasjo Medveščka. Razlog za njegov odpoklic naj bi bilo glasovanje za odstavitev uprave Janeza Mlakarja, kar naj bi bilo bolj v skladu z željami novogoriške občine kot državne politike. Na ministrstvu za finance so pojasnili, da naj bi kršil kodeks korporativnega upravljanja družb.

Simona Kozjek se bo v šestčlanskem nadzornem svetu družbe Hit kot predstavnica države pridružila predsedniku NS Marjanu Pintarju, ki zastopa lokalno skupnost, Urošu Radojeviću in Alanu Bofulinu, predstavnikoma delavcev, Irmi Frelih (SDH) in Gregorju Bajraktareviću (KAD).

Predvidoma prihodnji teden naj bi Hitovi nadzorniki sprejeli odločitev o novem predsedniku uprave družbe.


Najbolj brano