V Domu upokojencev Nova Gorica že več kot sto okuženih

Na severnem Primorskem je položaj nadvse resen predvsem v nekaterih domovih starejših. V Domu upokojencev Nova Gorica so potrdili še 32 pozitivnih primerov pri oskrbovancih in osem med zaposlenimi, piše v današnjem sporočilu za javnost civilne zaščite za severno Primorsko.

 Foto: Ambrož Sardoč
Foto: Ambrož Sardoč

SEVERNA PRIMORSKA > Skupno število okužb je tako že preseglo številko 100. Okužbe se nezadržno širijo, kljub vsem naporom zaposlenih in vodstva ter zagotavljanju rdečih con. Podrobneje naj bi o stanju v domu direktor Bojan Stante spregovoril jutri dopoldne. So pa že danes prejeli pet 10-litrskih kisikovih jeklenk z reducirnim ventilom za oskrbo stanovalcev, ki jim jih je posodil novogoriški zdravstveni dom iz prikolice za množične nesreče.

V Domu upokojencev Gradišče nad Prvačino je dokaj številnih potrjenih okužbah pri zaposlenih vse več težav pri organizaciji delovnega procesa. S številnimi okužbami zaposlenih se srečujejo in po najboljših močeh spoprijemajo tudi v Domu starejših Bor v Črnem vrhu nad Idrijo.

V domu v Renčah je po besedah direktorja Dejana Trojerja Smrečnika aktivno okuženih še 17 stanovalcev in štirje zaposleni. Kar nekaj se jih je, po okužbi in izolaciji, že lahko vrnilo na delo, tako so razmere v domu stabilne.

V bolnišnici dr. Franca Derganca v Šempetru je trenutno 41 bolnikov s covid-19, od tega 7 na intenzivni enoti, štirje pa potrebujejo pomoč respiratorja.


Najbolj brano