V Brdih nastaja Center za mlade

V Brdih so pred tem, da začnejo urejati mladinski center v poslovni coni Štaloni pri Drnovku. Sredi septembra bo morda znano, kdo bo opravljal dela, končati jih bo moral v petih mesecih. Tako bo središče morda zaživelo spomladi.

V Štalonih naj bi jeseni urejali prostore za druženje, pripravo na  
šolo, neformalno izobraževanje več vrst ...   Foto: Ambrož Sardoč
V Štalonih naj bi jeseni urejali prostore za druženje, pripravo na šolo, neformalno izobraževanje več vrst ...  Foto: Ambrož Sardoč

DRNOVK > Kot je znano, bo mladinski center deloval v podolgovatem enonadstropnem poslovnem objektu pri Drnovku, ki skupaj z bencinskim servisom in s še eno stavbo za lokale tvori poslovno cono Štaloni. Center bo zasedal dve od sedem enot zgradbe, ki sta zdaj ločeni, vendar ju bodo v nadstropju povezali s prebojem stene med njima.

V pritličju so predvideni pravzaprav le vhod, stopnišče in prostor za hrambo pripomočkov za vzdrževanje objekta. Dogajanje bo vso v nadstropju, kjer so projektanti predvideli osrednji družabni prostor z informacijskim pultom, internetno točko ter nišo za prigrizke in večnamenski prostor oziroma majhno dvorano. Skupaj bo to zavzelo približno 110 kvadratnih metrov. Poleg tega bo center nudil glasbeno sobo, študijsko nišo in tri pisarne, urejeni bosta še čajna kuhinja ter sanitarije.

V MC Brda bosta zlasti osrednji družabni prostor z informacijskim pultom, internetno točko ter nišo za prigrizke in majhna dvorana.

Vse skupaj je ocenjeno na 158.o00 evrov, ponudbe gradbenikov oziroma obrtnikov, ki bi gole stene želeli in zmogli preurediti v opisano, pa Občina Brda sprejema do zadnjega avgusta. Izbranci bodo dolžni nalogo opraviti v petih mesecih po uvedbi v delo. Če torej ne bo zapletov, bo center, o katerem se v Brdih govori že več let, zaživel spomladi.

Upravljal ga bo briški zavod za turizem, imenu navkljub pa ne bo namenjen samo mladini in otrokom. Ponujal naj bi tudi danes že skoraj modne, tako imenovane medgeneracijske vsebine. Zagotavljal bo prostor tudi tistim briškim društvom, ki nimajo kje izvajati svojih dejavnosti. Kar se bo predvidoma dogajalo v centru, pa je mogoče združiti v štiri večje sklope: počitniško varstvo otrok, neformalno izobraževanje, šport in prosti čas, kultura in umetnost.


Najbolj brano