Uspešna zgodba ajdovskega Faladurja

Zgodba o Faladurju, ki je starinska beseda za kaščo oziroma predprostor v vinsko klet, se je rodila iz zamisli združevanja in promocije bogate ponudbe pridelkov in izdelkov Vipavske doline na enem mestu.

$@Zgodbo ajdovskega  Faladurja pišeta podjetnika Matej in Neža 
Lavrenčič.
$@Zgodbo ajdovskega Faladurja pišeta podjetnika Matej in Neža Lavrenčič. 

AJDOVŠČINA > Uspešno zgodbo razvoja iz manjše trgovinice z lokalnimi izdelki v prepoznavno vinoteko z vinskim barom, degustacijskim prostorom, kateringom in distribucijo vin, že peto leto ustvarjata mlada ajdovska podjetnika Matej in Neža Lavrenčič, ki želita obiskovalcem ponuditi pristno vipavsko izkušnjo s široko ponudbo vipavskih vin, piva lokalnih proizvajalcev in drugih izdelkov vipavskih kmetij.

Faladur trenutno sodeluje z več kot 30 vinarji in drugimi ponudniki iz Vipavske doline, ponudbo želijo še razširiti, saj je njihov cilj biti najbolje založen vinski bar v Vipavski dolini s pestro izbiro vin na kozarec, ponudbo piv ajdovske pivovarne Pelicon ter ekskluzivni bar v Ajdovščini, ki ob pijači ponuja lokalne prigrizke in jedi.

Trgovina z vinskim barom je v središču mesta, v obnovljenem rimskem stolpu ob tržnici, ob Mladinskem in kulturnem centru Hiša mladih pa ima Faladur tudi večji degustacijski prostor, kjer organizirajo vodene degustacije in pogostitve, predavanja in predstavitve, pa tudi delavnice za najmlajše.

“Ob strokovno vodenih pokušinah in kulinaričnih dogodkih ponujamo domače prigrizke, s preprostimi, a okusnimi jedmi sezonskega menija, ponujamo inovativne rešitve k pogostitvam in širimo mrežo gostiln, ki jim dostavljamo vina in svetujemo,” je ob tej priložnosti povedal Lavrenčič.


Najbolj brano