Turistične novosti: preselitev TIC-a in nove oblike prevoza

Kar so v briški občinski upravi in zavodu za turizem napovedovali, zdaj uresničujejo. Svoj turistični center so preseli z Dobrovega v Šmartno, 25. maja pa bo po Brdih začel krožiti turistični minibus, tako imenovani hop on hop off, podoben tistim, ki že vozijo v zgornjem Posočju in drugod.

Turistični center so preselili v najbolj obiskano briško vas  Šmartno.   Foto: LEO CAHARIJA
Turistični center so preselili v najbolj obiskano briško vas Šmartno.  Foto: LEO CAHARIJA

ŠMARTNO, DOBROVO > Turistično informacijski center je zavod za turizem preselil v preteklih dneh, vrata je odprl v Šmartnem v soboto. “Stoji pri glavnem vhodu na desno,” je povedala direktorica zavoda Tina Novak Samec, gre pa za vhod v obzidani del vasi bliže parkirišča z obračališčem.

Zavod je turistično pisarno umaknil iz prostorov ob dvorišču gradu na Dobrovem, poslej bo v veliko bolje obiskanem Šmartnem. Odprta je med 9. in 17. uro, junija, julija in avgusta bo vrata zapirala ob 20. uri.

Razpis za direktorja

V teh dneh gre sicer h koncu razpis za izbiro direktorja briškega zavoda za turizem. Prispeli sta dve prijavi, svet zavoda je oba prijavljena že pred prazniki povabil na razgovore. Če ne bo zapletov, bo postopek zaključen še pred poletjem, ko sicer poteče mandat zdajšnji direktorici Tini Novak Samec.

Od 25. maja dalje pa bo predvidoma ob 10. uri z železniške postaje proti Brdom peljal hop on hop off turistični mali avtobus za 19 potnikov, podoben sorodnim prevozom, uvedenim drugod, tudi v Posočju. V maju, juniju in septembru bo avtobus vozil ob sobotah, nedeljah in za praznike. Julija in avgusta pa po istem urniku vsak dan, pri čemer se bo v Kanal vračal ob 20. uri. Vmes bo minibus petkrat na dan krožil po Brdih, in to od Vipolž do Višnjevika in Peternela. Ustavljal bo tudi na parkirnem prostoru nad Gonjačami, torej na glavnem izhodišču za dostop do muzeja na prostem na Sabotinu. Minibus bo obredel čisto vse najbolj prepoznavne oziroma znamenite točke v Brdih. V Kanalu bo okrog 20. ure.


Najbolj brano