Travnik se je spet tresel

Travnik pred novogoriško mestno hišo in njegova okolica v centru mesta sta bila včeraj zvečer nabito polna. Tisoče obiskovalcev je znova pritegnila Robinova zabava.

 Foto: Foto: Tomaz Povodnik
Foto: Foto: Tomaz Povodnik

NOVA GORICA > Letos že 14. Robinova zabava, ki jo tradicionalno organizira Radio Robin, je združila več kot 5000 obiskovalcev, od najmlajših do starejših in seveda vseh vmes, med katerimi je vsak našel nekaj zase. Dogajalo se je že čez dan, največjo množico pa so seveda pritegnile zvezde večera, med katerimi so bili Lea Sirk, Vlado Kreslin z Malimi bogovi, Big Foot Mama, Adi Smolar in posebej samo za Robinovo zabavo združeni primorski glasbeni ustvarjalci: Primavera & Polona Furlan, DBO & Ketrin Nera ter No Agenda & Jurij Egzi Čotar.

Tretjič zapored so izpeljali tudi festival Mladi glas Goriške, s katerim vzpodbujajo pevsko udejstvovanje na Goriškem. Na njem je nastopilo deset mladih pevk in pevcev ter glasbenikov. Občinstvo je za zmagovalko izbralo Tio Poberaj Remec, strokovna žirija, ki ji je predsedovala Lea Sirk, pa je prvo mesto dodelila Terezi Devetak, drugo Nini Kosovel in tretje Nejki Kranjc. Kot pravijo Robinovci in žirija, pa si pohvale za pogumen nastop na velikem odru Robinove zabave zaslužijo tudi Elena Mišigoj, Sara Cerkvenik, skupina Stara Kitara, Kiti Krapež, Ešli Peršolja in Ema Marušič.


Najbolj brano