Snujejo inovativno čezmejno zgodbo

Tudi Občina Tolmin bo sodelovala v projektu Evropska prestolnica kulture Nova Gorica - Gorica 2025. Delovna skupina, ki jo je imenoval župan Alen Červ, že zbira vsebine, povezali se bodo z ustreznim partnerjem v Furlaniji - Julijski krajini in kandidirali na razpisu, ki se bo zaključil 21. aprila.

Na kolesarski povezavi Posočja z Benečijo že delajo, v okviru EPK 
GO!2025  pa bi jo še nadgradili.
Na kolesarski povezavi Posočja z Benečijo že delajo, v okviru EPK GO!2025 pa bi jo še nadgradili. 

TOLMIN > Naloga delovne skupine bo predvsem priprava predlogov za najrazličnejše programske aktivnosti na območju občine in koordinacija ter sodelovanje z regionalnimi zainteresiranimi ponudniki. Poleg tega bo spremljala objave javnih razpisov za pridobitev denarja. Za tako imenovane male projekte je na razpisu Interreg oziroma v okviru EPK 2025 možno pridobiti najmanj 30.000 evrov in največ 200.000 evrov nepovratnega denarja. Projekti bodo financirani stoodstotno.

Kot pravi predstavnica občinskega sveta v delovni skupini Alenka Zgaga, ki je sicer predsednica zelo delovnega in uspešnega Društva Baška dediščina, prav veliko novega ne bodo izumljali, osredotočili se bodo na obstoječo ponudbo najrazličnejših vsebin, kot so denimo kolesarstvo, športni in kulturni dogodki oziroma vsebine, razne mladinske dejavnosti, Pot miru in še bi lahko naštevali. Vse to nameravajo “zapakirati” v inovativno, prodorno zgodbo. Kot pravi član skupine Peter Dakskobler, ki predstavlja turistične ponudnike, bi bila ena od konkretnih čezmejnih sodelovanj kolesarska pot, ki bi povezovala Posočje z Benečijo z vsemi kulturnimi vsebinami in ponudniki na tej trasi.


Najbolj brano