Risbice prijateljstva med Gorico in Novo Gorico

Aktivist društva Goriška.si in novogoriški mestni svetnik Gabrijel Fišer je v času, ko je začasna meja ponovno razdelila slovensko Novo Gorico in italijansko Gorico, zbral risbe otrok z obeh strani meje na preprosti temi “Vse bo dobro” in “Čezmejno prijateljstvo”.

Gorico in Novo Gorico od petka povezujejo tudi risbe prijateljstva 
slovenskih in italijanskih otrok. Foto: goriska.si
Gorico in Novo Gorico od petka povezujejo tudi risbe prijateljstva slovenskih in italijanskih otrok. Foto: goriska.si

NOVA GORICA > Skupaj z oblikovalko Niko Zuljan sta risbe oblikovala v kolaž in jih razobesila na Trgu Evrope na ograjo, ki razmejuje slovensko Novo Gorico in italijansko Gorico, ter na mejnih točkah na Erjavčevi ulici in na Rafutu.

Risbice prijateljstva slovenskih in italijanskih otrok tako od petka nagovarjajo upanje v prijateljsko prihodnost mest tudi po trenutni epidemiološki situaciji.

“Mreže in pregrade na meji me, tako kot še marsikoga, navdajajo s tesnobo in žalostjo. Zato sem želel poslati sporočilo optimizma in hkrati medsebojne naklonjenosti in skupnega bivanja v prostoru ob meji. Mislim, da so risbe otrok, generacije, ki prihaja za nami, najlepši pokazatelj prijateljstva in skupne prihodnosti obeh Goric,” je o razlogih za to povezujoče dejanje med državama povedal Gabrijel Fišer.


Najbolj brano