Revija Rolling Stone pohvalno o koreografiji novogoriške plesne skupine

Novogoriška plesna skupina MN Dance Company je pripravila koreografijo za najnovejši videospot južnokorejske fantovske skupine BTS z naslovom Black Swan. O odlični koreografiji slovenskih plesalcev pohvalno pišejo številni tuji mediji, med temi tudi spletna izdaja ameriške revije Rolling Stone.

Koreografijo novogoriške plesne skupine za videospot Black Swan 
so opazili in pohvalili številni tuji mediji, med temi tudi Rolling 
Stone. Foto: Vir: youtube
Koreografijo novogoriške plesne skupine za videospot Black Swan so opazili in pohvalili številni tuji mediji, med temi tudi Rolling Stone. Foto: Vir: youtube

SEUL, NOVA GORICA > Glasbeni video se začne z zapisom “plesalec umre dvakrat – prvič, ko neha plesati, in ta prva smrt je bolj boleča”. Zatem se začne igra sedmih teles, med katerimi je moški plesalec edini zgoraj razgaljen in tisti, ki prevzame vlogo črnega laboda. “Koreografija postaja čedalje bolj intenzivna in bojevita, glavni plesalec pa se želi izviti iz prijema preostalih. Naposled se mu uspe prebiti iz pozlačene kletke, ki jo simbolizirajo svetlobne rešetke, ob tem pa postaja vse močnejši, vse dokler se ne dvigne nad vse in jih začne voditi,” so slovensko koreografijo opisali pri Rolling Stone.

Motor novogoriške plesne skupine MN Dance Company sta Nastja Bremec Rynia in Michal Rynia.


Najbolj brano