Pred šempetrsko bolnišnico letos številne investicije

Ministrstvo za zdravje bo za več slovenskih bolnišnic kupilo magnetne resonance. Zaradi predvidenega skupnega javnega naročila so na seji sveta šempetrske bolnišnice potrdili popravek letošnjega finančnega načrta. Sicer pa jih čaka več zahtevnih investicij, med katerimi je energetska sanacija bolnišnice in zaključek del v Stari Gori.

Šempetrsko bolnišnico čaka več zahtevnih investicij, med katerimi 
je energetska sanacija bolnišnice in zaključek del v Stari Gori. Foto: Mitja Marussig
Šempetrsko bolnišnico čaka več zahtevnih investicij, med katerimi je energetska sanacija bolnišnice in zaključek del v Stari Gori. Foto: Mitja Marussig

ŠEMPETER PRI GORICI > Kot je po včeraj seji povedal direktor šempetrske bolnišnice Dimitrij Klančič, bi, če bi prišlo do okvare magnetne resonance, sami šli v tako javno naročilo. "Ta aparatura je nujna za diagnostiko in kasnejšo terapijo," je dodal.

Največja investicija medtem poteka v bolnišničnem oddelku v Stari Gori, kjer bodo zdravili odrasle bolnike po možganski kapi. "Žal prihaja do manjšega zamika zaključka gradnje zaradi znanih razmer, kar pa ni dobro, saj številni pacienti čakajo na rehabilitacijo. Tudi zaradi nedelovanja tega oddelka imamo del izpada dohodka in se zato veselimo odprtja tega oddelka," je dejal Klančič. Prvotno je bilo končanje gradnje predvideno julija letos.

V tretjem nadstropju stare bolnišnice bodo uredili infekcijski oddelek in se tako pripravili na morebitni novi val covida-19. Tudi na intenzivnem oddelku bodo uredili mesto za morebitne paciente s covidom-19. Velika bo investicija v energetsko sanacijo bolnišnične stavbe, ki naj bi se začela letos in nadaljevala prihodnje leto.

Dela potekajo tudi v endoskopskem centru, kjer urejajo čiste in nečiste poti. "Teče tudi projekt ureditve parkirišča. Za njegovo ureditev smo zaradi podražitev tudi morali rezervirati nekaj več sredstev."

Predsednica sveta zavoda šempetrske bolnišnice Metka Jelinčič Maraž je pojasnila, da je bil popravek finančnega načrta za letos potreben, ker ministrstvo za zdravje določenih sredstev za letos ni zagotovilo. "Tudi zato, ker je že maj, in je zato skoraj nemogoče do konca leta pripraviti dokumentacijo in izvesti investicijo. V popravku je tako le priprava dokumentacije in izvedba investicije v prihodnjem letu," je dodala.

Povedala je še, da so na seji sveta bolnišnice sprejeli tudi sklep o razpisu za novega strokovnega direktorja. Razpis bi lahko bil objavljen že v roku osmih dni; sedanji strokovni direktorici Dunji Savnik Winkler poteče mandat julija. Prav tako bodo objavili razpis za prosto delovno mesto pomočnika direktorja za upravno-ekonomske zadeve.


Najbolj brano