Poslovil se je Zoran Božič

Poslovil se je dolgoletni učitelj in profesor Zoran Božič.

Zoran Božič je s predanim učiteljskim in profesorskim delom 
navdihoval generacije.
Zoran Božič je s predanim učiteljskim in profesorskim delom navdihoval generacije. 

NOVA GORICA > Zoran Božič, rojen leta 1951, je bil državni svetnik, literarni zgodovinar, prešernoslovec, didaktik, publicist in docent na Fakulteti za humanistiko Univerze v Novi Gorici. “Vedno se je zavzemal za proces demokratizacije, enakost in pravice šibkejših družbenih skupin. To je vselej počel z izjemnim čutom za vrednote sodobne družbe s sočutjem do človeka, narave in ljudske dediščine. Neprecenljiv je njegov prispevek k literarni teoriji, s katerim je v mednarodnem prostoru utrdil pomen slovenske književnosti in slovenskega jezika. S predanim učiteljskim in profesorskim delom je navdihoval generacije. Podkoval jih je s poznavanjem književnosti in osnov slovenske kulturne samobiti ter prispeval k vsestranski pripravi na življenjsko in karierno pot. Pogrešali ga bomo,” so sporočili iz novogoriške občine.

V ponedeljek, 7. junija, ob 11. uri se bodo v gledališki dvorani Gimnazije Nova Gorica nanj spomnili z žalno sejo.

V žalno knjigo se bo mogoče vpisati v ponedeljek, 7. junija, med 13. in 18. uro in v torek, 8. junija, med 9. in 18. uro v Zeleni dvorani Mestne občine Nova Gorica.

Pogreb pokojnika bo v ponedeljek, 7. junija 2021, ob 15. uri na pokopališču v Kojskem. Od pokojnika se bo mogoče posloviti v tamkajšnji mrliški vežici od 14. ure dalje.


Najbolj brano