Poslovil se je Borut Bašin

Po kratki, a zelo hudi bolezni se je nenadoma poslovil Borut Bašin, 62-letni Novogoričan, brez katerega si je bilo težko predstavljati kakovostno glasbeno ponudbo na Goriškem, a tudi širše.

 Vrzel, ki je nastala ob odhodu Boruta Bašina, bo težko zapolniti. Foto: Leo Caharija
Vrzel, ki je nastala ob odhodu Boruta Bašina, bo težko zapolniti. Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Že od mlajših let, v osemdesetih, ko je bil v okviru ZSMS med tistimi, ki so vzpostavili kasneje legendarni klub CRKM, je bil popolnoma predan glasbi. Ne le kot pozoren poslušalec in izjemen poznavalec zelo raznolikih žanrov, pač pa tudi kot organizator in programski vodja.

Deloval je v Novi Gorici, dlje časa je bil denimo promotor in vodja glasbenega programa v Perli, ali pa denimo vodja odnosov z javnostmi v SNG Nova Gorica, dolga leta je organiziral glasbene programe, predvsem, a ne le bluesa, jazza in soula, od Ljubljane do Postojne in seveda na Goriškem.

V zadnjih letih je skupaj z ženo Tatjano Šundovski Bašin deloval v Hiši kulture v Šmartnem, kjer je med drugim z Zlatkom Kaučičem sodeloval tudi pri organizaciji Brda Contemporary Music Festivala.

Vrzel, ki je nastala ob odhodu takšnega poznavalca, strokovnjaka in entuziasta, bo težko zapolniti. “Pogreb bo v najožjem družinskem krogu, v naslednjih mesecih pa se bomo skupaj od njega poslovili na način, ki bi bil tatu ljub,” je ob žalostni novici zapisala hčerka Sara.


Najbolj brano