Poplavna varnost bo, ko bo narejen objekt

Ko so gradbinci poleti ob Erjavčevi posekali drevesi ob Kornu, so bili bližnji stanovalci na nogah. Odgovor občine, da jih morajo posekati zaradi gradnje odvodnika pod ulico, preko katerega bodo meteorne vode speljali v Italijo in s tem zagotovili boljšo poplavno varnost, je ljudi, vsaj večino, pomiril.

 Foto: Mitja Marussig
Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > Zdaj pa se začudeno sprašujejo, zakaj so cev, ki naj bi jih odrešila poplav, najprej vkopali, nato pa zasuli, gradbinci pa se tam niso več pojavili. Kot so pojasnili na mestni občini, je bil izkop razbremenilnega cevovoda pod Erjavčevo ulico šele prva faza projekta za zagotavljanje večje poplavne varnosti.

“Gradbena jama se je po zaključku izkopa zaradi varnosti zasula in ogradila z ograjo. V sredini oktobra je bilo vloženo gradbeno dovoljenje za drugo fazo, v kateri bo direkcija za vode zgradila vtočni objekt ob strugi vodotoka Koren. Ko bo to zgrajeno, predvidoma spomladi prihodnje leto, bo tudi izboljšana poplavna varnost,” so potrdili.

Vtočni objekt bo namreč omogočil, da se bodo meteorne vode, ko bodo zaradi deževja narasle, prelile v odvodnik in nato preko Gorice v Sočo.


Najbolj brano