Podpora mladim nogometašem

Na športnem igrišču Na Logu so z igralnim dnevom in vpisom okoli 30 novih članov v tolminski nogometni klub konec tedna tudi uradno odprli Nogometno šolo Hidria Tolmin. Združevala bo sedem selekcij mladih upov nogometa v starosti med pet in 19 let oziroma okoli 120 otrok in mladostnikov.

Mladi nogometni upi bodo trenirali   s podporo Hidrie.  Foto: Neva Blazetič
Mladi nogometni upi bodo trenirali s podporo Hidrie.  Foto: Neva Blazetič

TOLMIN > Hidria je postala glavni sponzor mladih posoških nogometnih upov. “Zaradi sponzorstva bodo procesi dela in treniranja po posameznih starostnih kategorijah bolj kakovostno načrtovani in izpeljani. Otroci in mladostniki iz Posočja bodo vadili v vzpodbudnem in strokovnem okolju ter tako kakovostno nadgrajevali svoje nogometno znanje,” pojasnjuje predsednik Nogometnega kluba Tolmin Mitja Taljat.

Nogometna šola bo namenjena tudi združevanju in sodelovanju s selekcijami iz širšega Posočja, tudi s futsal klubom Puntar. “Pomembno bo prepoznavanje nogometnih talentov in vzgajanje močnih, kakovostnih nogometašev z upanjem, da bi nekoč kdo izmed njih igral tudi v kakšnem odmevnejšem svetovnem moštvu,” se nadeja Taljat.

Hidria je Nogometno šolo Tolmin podprla v okviru projekta Gradimo močna partnerstva za bodoče zmagovalce. V tem okviru so postali tudi generalni sponzor Hokejskega društva Hidria Jesenice, ki združuje 250 igralcev, starih med tri in 20 let. Poleg tega je sedmim mladim upom slovenskega tenisa skupaj s partnerji in podporniki omogočila udeležbo na enotedenski teniški Akademiji Novaka Đokovića v Beogradu. Mladim rokometašem je simbolično podarila 264 rokometnih žog. “V korporaciji se zavedamo, da lahko tudi gospodarstvo pomembno prispeva k razvoju mladih in njihovih profesionalnih karier,” sporočajo iz Hidrie.


Najbolj brano