Plaketa za Slavka Gregorčiča

Ob kobariškem prazniku so podelili nagrade zaslužnim. Letos jih ni veliko, največ je zahval.

  Marjan Gregorčič  je prejel zahvalo za  uvedbo elektrike na planinah 
pod Krnom. Gospodar na planini Kuhinja se je  iz istega razloga  tudi  
potegoval  za naziv osebnost Primorske meseca avgusta. Foto: Neva Blazetič
Marjan Gregorčič je prejel zahvalo za uvedbo elektrike na planinah pod Krnom. Gospodar na planini Kuhinja se je iz istega razloga tudi potegoval za naziv osebnost Primorske meseca avgusta. Foto: Neva Blazetič

KOBARID > Plaketo je prejel 70-letni Slavko Gregorčič, ki ga že od mladih nog odlikujejo požrtvovalnost, prostovoljstvo in delo v dobro skupnosti na več področjih. “Ker ima prirojen čut za pravičnost in je strpen, je v vseh sredinah odigral povezovalno vlogo in v pol tisočletja opravil tisoče prostovoljnih ur dela. S pregovorno trmo je, ko je bilo treba, neštetokrat potrkal na ista vrata, da je pognal kolesje skupnega projekta,” so obrazložili. Obenem že 40 let vzorno skrbi za več kot 70 kilometrov planinskih poti. V letih od 2006 in 2007 je označil dobršen del sto kilometrske Poti miru v Posočju. Pred leti je označil del poti Alpe Adria Trail od Drežnice do Tolmina, opravil je tudi večino organizacijskega dela pri gradnji prizidka h koči na planini Kuhinja.

Denarni nagradi prejmeta MePZ Planinska roža za bogatitev kulturnega utripa in nadaljevanje bogate tradicije zborovskega petja na Kobariškem in TD Breginj za oživljanje spomina na tradicijo in bogatitev kulturnega dogajanja v Breginjskem kotu.

Zahvale župana so prejeli Žak Gomilšček za izjemne športne uspehe na področju gorskega kolesarstva, Janko Volarič za prizadevno delo na področju prometne varnosti. Zahvale pa PGD Breginj za požrtvovalnost v 40 letih obstoja, Marjan Gregorčič za uvedbo elektrike na planinah pod Krnom, društvo Poletje v naročju Krna za idejo in izvedbo glasbenega, kulturnega in športnega festivala pod Krnom.


Najbolj brano