Pelhanu nagrada Franceta Bevka

V Slovenskem narodnem gledališču so na slovesnosti ob občinskem prazniku ob bogatem kulturnem programu goriških ustvarjalcev sinoči podelili letošnje nagrade za najbolj zaslužne.

Sergij Pelhan,  nekdanji župan, direktor SNG,  minister za kulturo in 
predsednik Slovenske izseljenske matice, je nagrado Franceta 
Bevka prejel za življenjsko delo na področju kulture.  Foto: Leo Caharija
Sergij Pelhan, nekdanji župan, direktor SNG, minister za kulturo in predsednik Slovenske izseljenske matice, je nagrado Franceta Bevka prejel za življenjsko delo na področju kulture.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Sergij Pelhan, nekdanji župan, direktor SNG, minister za kulturo in predsednik Slovenske izseljenske matice, je nagrado Franceta Bevka prejel za življenjsko delo na področju kulture. Nagrade Mestne občine Nova Gorica so podelili Prostovoljnemu gasilskemu društvu Nova Gorica ob 70. letnici delovanja za vestno, zagnano in odgovorno opravljanje nalog, Slovenskemu centru za glasbeno vzgojo Emil Komel za dosežke na glasbenem področju in poglabljanje multikulturnosti ter MN Dance Company - Michalu Rynii in Nastji Bremec Rynia za izredne plesne dosežke in izstopajočo izobraževalno in povezovalno dejavnost. Plakete mestne občine so prejeli Vislava Ušaj, VDC Nova Gorica, Ivan Saksida, Gostinstvo Furlan - Patricija Furlan in Milena Prinčič.


Najbolj brano