Odločajo hitrost, natančnost in sreča

Praznični večer je na tribune ajdovskega kopališča privabil skoraj 2000 navijačev, ki so prišli spodbujat tekmovalce v prvem slovenskem polfinalnem obračunu Iger mest (City Games). Najglasneje seveda za domačo ekipo, ki je tokrat osvojila drugo mesto. Zmagala je piranska ekipa Beluge, obe pa se bosta pomerili v finalnem obračunu Slovenije v Kranju.

Ajdovcem še posebej leži leteči vaterpolo.  Foto: Alenka Tratnik
Ajdovcem še posebej leži leteči vaterpolo.  Foto: Alenka Tratnik

AJDOVŠČINA > Letošnja sezona Iger mest (City Games), ki so znane tudi kot novodobna različica priljubljenih Iger brez meja, je že deseta po vrsti, odvija se na 34 lokacijah v dvanajstih državah, po podatkih agencije Adria Events pa letos sodeluje 150 ekip.

Ajdovščina in tukajšnji zavod za šport sta polfinalni obračun gostila četrto leto. Tokrat se je zbralo pet ekip aktivnih in nekdanjih športnikov iz različnih športnih disciplin. Ob domači ekipi Zavoda za šport Ajdovščina so se za točke v tradicionalnih igrah vino, leteči vaterpolo, reševanje turistke, pršut, vodna košarka in veslo pomerile še Borci iz Ljubljane, Telebajski iz Krškega, Beluge iz Pirana in Sardele iz Kopra.

V Ajdovščini najboljša publika

Ajdovci so se kot vedno doslej izkazali kot dobri gostitelji in najglasnejši navijači, ki so z aplavzom nagradili vse in ne le domačo zasedbo, v kateri so se za tretjo zaporedno polfinalno zmago borili kapetan ekipe Primož Sulič, Tine Lavrenčič, Marko Lipovž, Franko Bajc, Nina Ukmar in Nuša Fegic. Zmaga se jim je nasmihala vse do pete igre, potem pa so se na prvo mesto zavihteli Pirančani, ki so na koncu ugnali Ajdovce s sedmimi točkami razlike.

Beluge je vodila že izkušena udeleženka iger Maja Kugonič, ob njej so piranske barve branili še Jože Blažina, Teja Jenko, Peter Brozović, Seba Blažek in Rok Terčelj. Po zaključnem obračunu z Ajdovci v veslanju se je kapetanka Belug veselila zmage. “Navdušena sem nad ajdovsko ekipo, saj njene člane poznam iz prejšnjih let in moram reči, da so vsako leto boljši, tako da se že malo bojim finala. Tudi ajdovsko občinstvo je enkratno, česa takega doslej nismo doživeli niti v Kranju. Zadnji dve igri danes sta bili res v naši domeni. Štejejo tudi izkušnje, a prav pride tudi kanček sreče,” je po zmagi povedala Kugoničeva, ki je tudi tokrat imela ob sebi najzvestejšo navijačico in pomočnico, hčerko Tino.

V finalu Ajdovci in Pirančani

Kapetanka Pirančanov za obračun v Kranju, 30. avgusta, ne načrtuje posebnih priprav, obljublja pa, da bodo dali vse od sebe. Tako je po drugem mestu, ki še vodi v finale, razmišljal tudi kapetan Ajdovcev Primož Sulič, ki je bil z rezultatom zadovoljen. “Konkurenca je bila danes najmočnejša doslej, pokazali smo, da smo usklajena ekipa. Upam le, da se bomo v tej zasedbi lahko zbrali za kranjski finale, saj imajo naši člani precej obveznosti.”

Trojno primorsko zmagoslavje so preprečili Telebajski iz Krškega, a v koprski ekipi Sardele, v kateri so tekmovali Tamara Pavlovič, Nastja Levašič, Dario Dolenc, Luka Skočaj in Marko ter Peter Andrejašič, so bili z rezultatom zadovoljni. “Na igre smo prišli predvsem za zabavo, potrudili smo se po najboljših močeh in tudi z nehvaležnim četrtim mestom smo zadovoljni. Za naslednje leto pa se bomo še bolje pripravili,” sta v imenu ekipe povedali Nastja in Tamara. Zadnje, peto mesto brez osvojene točke, je pripadlo Borcem iz Ljubljane.


Najbolj brano