Oddelek za bolnike s covidom-19 v Novi Gorici predvidoma konec tedna

Oddelek za bolnike s covidom-19 bodo v novogoriški bolnišnici odprli predvidoma konec tega tedna. Po navedbah v. d. direktorja zavoda Ernesta Gortana bodo lahko sprejeli največ 15 bolnikov.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Kot je pojasnil Ernest Gortan, oddelek za bolnike s covidom-19 v bolnišnico umeščajo po pozivu ministrstva za zdravje.

Po njegovih navedbah imajo trenutno pet ventilatorjev, ki so primerni za bolnike s covidom-19. “Bolnišnica je že od vsega začetka sprejela vse potrebne ukrepe za obvladovanje okužbe s koronavirusom, bosta pa z umestitvijo covid oddelka potrebna še dodatna skrb in doslednost pri upoštevanju le-teh prav pri vseh deležnikih, vključenih v zdravstveno obravnavo,” je izpostavil.

Ocenjuje, da bo obravnava bolnikov s covidom-19 zagotovo vplivala na izvajanje drugih dejavnosti v bolnišnici.

Zaenkrat še niso sprejeli nobenega bolnika s koronavirusno boleznijo, saj oddelek še ni odprt.

Doslej so bolnike s to boleznijo zdravili v ljubljanskem in mariborskem kliničnem centru, na kliniki Golnik in v celjski bolnišnici. Zaradi naraščanja števila obolelih pa sta bili poleg novogoriške zdaj aktivirani tudi splošni bolnišnici Novo mesto in Murska Sobota. V obeh bolnišnicah lahko zagotovijo po 20 postelj.


Najbolj brano