S kariernim sejmom in okroglo mizo se je zaključil projekt Primorski pospešek

“Ni pomembno vse znati, vse vedeti, ampak je pomembno v življenju tudi znajti se, kajti mnogo je takih, ki so veliko obetali, a potem ni bilo uspeha, ali pa obratno,” je danes na okrogli mizi v novogoriški Perli povedal Marjan Šarec, predsednik Vlade Republike Slovenije v odstopu Marjan Šarec in častni pokrovitelj projekta Primorski pospešek. Z današnjo okroglo mizo se je sklenil projekt Primorski pospešek, ki je v minulih mesecih živel na časopisnih in spletnih straneh Primorskih novic.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Zaključno prireditev projekta Primorski pospešek, ki je nastal na pobudo ustanovitelja Zavoda Pospešek Davida Florjančiča in se udejanjil z medijsko podporo Primorskih novic ter častnim pokroviteljstvom predsednika Vlade Republike Slovenije v odstopu Marjana Šarca, je popoldne uvedel neformalni karierni sejem.

Strokovnjaki s področij raziskovanja trga in medijev, telekomunikacij, računalništva, detektivskih storitev, fizike in financ, so mladim predstavili svoje delo in jih opremili s koristnimi nasveti za njihove karierne poti.

V osrednjem delu prireditve, na okrogli mizi o tem, kako v Sloveniji ustvariti priložnosti za mlade, je občinstvo prisluhnilo šestim gostom: županu Občine Ajdovščina Tadeju Beočaninu, gospodarstveniku Marjanu Batagelju, direktorici Primorskega tehnološkega parka Tanji Kožuh, direktorici Mediane Janji BožičMarolt, raziskovalcu z Instituta Jožef Stefan Matjažu Humarju ter koreografinji in plesalki Nastji Bremec Rynia. Predstavili so svoje lastne zgodbe o uspehu, moderatorka okrogle mize, novinarka Primorskih novic Vesna Humar, pa jih je povabila tudi k razmisleku o tem, v kolikšni meri smo v Sloveniji sposobni ustvarjati vzpodbudno okolje, ki nagrajuje pogum in ceni znanje, kje so ovire za uspeh v zakonodaji, ter o tem, kako resen (za Slovenijo) je po njihovem mnenju problem bega možganov.

Kaj so gostje povedali, lahko preberete v sobotni izdaji Primorskih novic.


Najbolj brano