Novo zbirališče za pivoljube

Pivovarna Pelicon je odprla nov prodajni in predstavitveni prostor v Ajdovščini in predstavila novo nizkoalkoholno pivo, po katerih je v svetu vedno večje povpraševanje.

Ob odprtju novih prodajnih prostorov je pivovarna Pelicon 
predstavila tudi novo nizkoalkoholno pivo. Foto: Anita Ferjančič
Ob odprtju novih prodajnih prostorov je pivovarna Pelicon predstavila tudi novo nizkoalkoholno pivo. Foto: Anita Ferjančič

AJDOVŠČINA > Odprtja novega prodajnega in predstavitvenega prostora Pivovarne Pelicon v Ajdovščini se je udeležilo lepo število pivoljubov od blizu in daleč. Poleg vedno večje ponudbe lastnih kraft piv načrtujejo v njem tudi paleto dogodkov. Prvi je bil že premierna predstavitev novega nizkoalkoholnega piva relax.

“Povpraševanje po nizkoalkoholnem pivu je v tujini velikansko in ta trend se že odraža tudi pri nas,” je povedala soustanoviteljica pivovarne Anita Lozar in dodala, da je za takšna piva do zdaj veljalo, da so precej vodena in brez okusa: “Z inovativnim varjenjem in izbranimi sestavinami pa lahko dosežemo bogat, za kraft pivo značilen okus.” Relax ima 2,8 odstotka alkohola. “Bogato lahko pivo je težje ustvariti, zato za pivovarja predstavlja izziv in priložnost, da pokaže svoje znanje in inovativnost,” pravi soustanovitelj pivovarne in njen glavni pivovar Matej Pelicon. Rast povpraševanja po nizkoalkoholnem pivu gre pripisati zrelosti pivske kulture, ki se z vodenimi zvarki ne sprijazni več, kraft pivovarstvo pa je to zahtevo sposobno izpolniti. Poleg tega se tudi pri nas že čuti želja po bolj zdravem načinu življenja in zmanjšanju zaužitih enot alkohola, ugotavljajo v pivovarni.


Najbolj brano