Novi prostori za fizioterapijo

Desklani imajo od včeraj nove, večje prostore za fizioterapijo, ki jo ponuja Zdravstveni dom Nova Gorica. Dosedanjim bo občina ohranila namen, a se še ni odločila, za katero zdravstveno dejavnost.

V Desklah so dobili nove prostore za fizioterapijo.  Foto: Leo Caharija
V Desklah so dobili nove prostore za fizioterapijo.  Foto: Leo Caharija

KANAL > Fizioterapija v Desklah je delovala v majhnem, 40 do 50 kvadratnih metrov velikem delu zdravstvene postaje. Včeraj pa jo je Zdravstveni dom (ZD) Nova Gorica preselil v novo stavbo, zgrajeno prav za ta namen. Tam je približno 120 “kvadratov” uporabne površine, hkrati je mogoče obravnavati tri paciente. ZD je za gradnjo in opremo porabil 300.000 evrov, občina pa je zagotovila zemljišče in ga oprostila komunalnega prispevka. Za Desklane bo skrbel en fizioterapevt.

O uporabi izpraznjenih prostorov odloča občina in kot pravijo v upravi v Kanalu, se še niso odločili, kateri od zdravstvenih storitev naj služijo. Tam naj bi bila ambulanta ali podobno. V občini Kanal so zdaj tri ambulante splošne medicine v javni mreži, dve v Kanalu in ena v Desklah, in dve zobozdravniški. V ZD Nova Gorica ocenjujejo, da je razmerje med številom splošnih zdravnikov in prebivalcev dobro in za zdaj tam ne načrtujejo drugih naložb v prostore.


Najbolj brano