Romunka iz Marine: “Nihče me ni silil”

26-letna Romunka si je za izjavo v Primorskih novicah nadela umetniško ime Anna. Ima svoj avto in se iz domovine v Novo Gorico pripelje nekajkrat na leto, za obdobje dveh do treh tednov. “Nihče me ni v nič silil. V Marino sem vstopila, kadar sem želela, in tam sem bila toliko časa, kolikor sem želela,” pove Anna, s katero smo se srečali v središču Nove Gorice. Njena zgodba je povsem drugačna od tiste, ki so jo opisovali preiskovalci Nacionalnega preiskovalnega urada.

“Doma imam družino. Ko jo začnem pogrešati, se usedem v avto 
in grem domov,” je za naš časnik povedala 26-letna Romunka. Foto: Pixabay.com
“Doma imam družino. Ko jo začnem pogrešati, se usedem v avto in grem domov,” je za naš časnik povedala 26-letna Romunka. Foto: Pixabay.com

NOVA GORICA > Anna že takoj na začetku pove, da ni res, kar pravijo policisti. “Nihče me ni v nič silil. V Marino sem vstopila, kadar sem želela, in tam sem bila toliko časa, kolikor sem želela,” pove.

Prvič naj bi bila v Marini približno tri tedne pred racijo. “Tam sem se družila z dekleti in fanti. Če mi kateri od moških ni bil všeč, se z njim seveda nisem družila. Odvisno od energije, ki se je vzpostavila med nama,” je še povedala. Za vstop je plačala vstopnino, kot vsi ostali tamkajšnji gostje.

“Nisem vedela, da tja niso smele vstopati druge ženske, kot recimo vi, jaz sem se prijavila preko elektronske pošte,” še pojasni. Policistom je podobno izjavo že podala, na sodišču pa še ni pričala.

Ima svoj avto in se iz domovine v Novo Gorico pripelje nekajkrat na leto, za obdobje dveh do treh tednov. Ko pride v Novo Gorico, si sobo najde v enem od hotelov ali najame stanovanje.

“Doma imam družino,” še pove. “Ko jo začnem pogrešati, se usedem v avto in grem domov.” Po njenih besedah se v Romuniji povprečna plača giblje med 200 in 300 evri. “To zadostuje le za golo preživetje, saj so vsakodnevni stroški tam enaki kot tu.”


Najbolj brano