Načrtujejo še več prikazovalnikov hitrosti

V mestni občini Nova Gorica so letos začeli z obsežno preventivno akcijo spremljanja hitrosti motornih vozil, so sporočili z novogoriške občine. Pridobili so devet novih prikazovalnikov hitrosti, nekatere so prestavili na druge lokacije, starejše pa zamenjali z novimi. Trenutno jih je na območju občine nameščenih 14, v prihodnje pa načrtujejo, da bi njihovo število še povečali.

 Foto: Arhiv MONG
Foto: Arhiv MONG

NOVA GORICA > Prikazovalniki so preko modema povezani v mrežo, kjer se zbirajo podatki. S spletno aplikacijo se ti podatki tudi statistično obdelajo. Na ta način pridobivajo informacije o prometu na občinskih cestah. Vsake tri mesece podatke tudi podrobno pregledajo in ocenijo ustreznost obstoječih lokacij prikazovalnikov, ki jih nato prestavijo ali ohranijo na obstoječi lokaciji. Pri določanju lokacij so posebej pozorni na umirjanje prometa na problematičnih odsekih, denimo ob šolskih poteh.

Prikazovalniki hitrosti sodijo med ukrepe celostne prometne strategije Mestne občine Nova Gorica in so prijazna oblika preventive, ki poleg spremljanja motornega prometa prispeva k zmanjševanju hitrosti na cestah, so zapisali v sporočilu.


Najbolj brano