Na vrsti cona Pod železnico 3

Služba vlade za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je Občini Ajdovščini odobrila sofinanciranje širitve poslovno - ekonomske infrastrukture v coni Pod železnico 3. Vrednost projekta znaša dobrih 645.000 evrov, od tega bo Evropski sklad za regionalni razvoj prispeval 245.000 evrov, še dodatnih 105.000 evrov bo prispevala država.

 Foto: pixabay.com
Foto: pixabay.com

AJDOVŠČINA > Potem ko so Ajdovci lani spomladi na razpisu gospodarskega ministrstva uspeli dobiti nepovratni denar za drugo fazo komunalnega urejanja poslovne cone Pod železnico, je zdaj tudi uradno potrjeno, da bodo denar EU in države dobili tudi za tretji sklop urejanja kompleksa poslovne cone. Tokrat gre za 2,1 hektara veliko območje na zahodnem robu mesta, kamor želi občina umestiti predvsem gradbene in proizvodne dejavnosti.

V tretji fazi bodo po podatkih vodje oddelka za investicije Alenke Čadež Kobol območje opremili z javno kanalizacijo, vodovodom, javno razsvetljavo, povezovalnimi in prečnimi cestami ter pločniki. “S podjetjem Adriaplin smo dogovorjeni tudi za postavitev plinovodnega omrežja,” je povedala Alenka Čadež Kobol. Vrednost projekta znaša dobrih 645.000 evrov, Evropski sklad za regionalni razvoj bo prispeval 245.000 evrov. Na občini so zadovoljni, saj bodo tako iz drugih virov dobili več kot polovico potrebnega zneska za predvidena dela.

Na občini zdaj čakajo še na uradno potrjen sklep. “Predvidevamo, da ga bomo pridobili do konca leta, tako bi z urejanjem začeli takoj v začetku prihodnjega leta. Izvajalec je izbran, dela bo izvajalo podjetje Stopar,” je še povedala vodja oddelka za investicije.


Najbolj brano