Na grbinah in zavojih se učijo veščin na kolesu

V zadnjih letih se je tudi na Goriškem število kolo parkov precej povečalo. Imajo jih tako v mestih kot po vaseh. Po novem tudi v Ložicah, kjer so ga postavili ob športno rekreacijskem centru.

Kolo park v Ložicah  Foto: Občina Kanal ob Soči
Kolo park v Ložicah  Foto: Občina Kanal ob Soči

LOŽICE > Poleti je Zavod Aliansa končal gradnjo novega kolesarskega poligona v Ložicah. Pobudnik postavitve je ŠKTD Avče, za poligon pa so več let iskali ustrezno lokacijo in jo slednjič našli ob Rekreacijski športni park, ki je priljubljena točka druženja in rekreacije domačinov, pa tudi obiskovalcev. “Nova pridobitev je pomembna tako za športno dejavnost kanalske mladine kot za turistično ponudbo v naši občini,” pravijo v upravi občine, kjer dodajajo, da je poligon skladen z vsemi varnostnimi standardi za tovrstne objekte, a opozarjajo, da morajo uporabniki kljub temu spoštovati pravila uporabe, da ne bi prišlo do poškodb.

Podobno kot ostali tovrstni objekti je krožni poligon razgiban, sestavljen iz grbin in zavojev in omogoča zabavno, a varno športno izkušnjo. Kot so povedali v ŠKTD Avče, je poligon v osnovi namenjen temu, da se otroci naučijo osnovnih veščin kolesarstva, da se tudi navdušijo nad tem športom in da se seveda tudi zabavajo. Kot je opaziti, mladež poligon s pridom uporablja. Pobudniki in tudi na občini verjamejo, da bo ob ugodnem vremenu stalno v uporabi.

Občina je nekaj manj kot 40 odstotkov denarja za 42.310 evrov vredno naložbo pridobila iz Fundacije za šport.


Najbolj brano