Na Bevkovem trgu 65 stojnic

Jutri pod večer (ob 19. uri) se bo s spuščanjem gregorčkov po umetnih bajerjih v atriju Goriške knjižnice začelo prvo praznovanje Gregorjevega v Novi Gorici, ki ga prireja turistično društvo.

Gregorjevo se bo začelo jutri zvečer s spuščanjem gregorčkov.  Foto: Ambrož Sardoč
Gregorjevo se bo začelo jutri zvečer s spuščanjem gregorčkov.  Foto: Ambrož Sardoč

NOVA GORICA > Turistično društvo Nova Gorica je sklenilo v mesto pripeljati dogodek, ki zaznamuje začetek pomladi in daljših dni ter ponovnega opravljanja del na prostem pri dnevni svetlobi. To je Gregorjevo. Navada je, da se na ta dan po vodi spušča gregorčke, lučke, ki plavajo, in tudi v Novi Gorici bo tako: jutri zvečer v atriju Goriške knjižnice. Ta uvodni dogodek dvodnevnega praznovanja je namenjen predvsem otrokom in mladim družinam, gregorčke pa bodo spuščali otroci iz nekaterih enot novogoriškega vrtca, ki so lučke izdelovali. Organizatorje praznovanja je pozitivno presenetilo, kako dobro in zavzeto so se odzvali v vrtcu. Spuščanje bo pospremil kulturni program.

V soboto ob 9.30 uri pa bodo na Bevkovem trgu odprli sejem s 65 razstavljavci kmetijskih pridelkov in izdelkov z različnih koncev Slovenije. Tudi odziv slednjih je turistično društvo presenetil. Zraven bodo številni spremljevalni delavnicami in prikazi, med drugim izmenjava semen in sadik ter prikazi sajenja špargljev, kuhanje polente, izdelave žlikrofov. Kulturni program prav tako ne bo manjkal.


Najbolj brano