Mlakar in Korent tožita Hit

Nekdanji predsednik uprave Hita Janez Mlakar in nekdanji član Tevž Korent - nadzorniki so ju razrešili lani jeseni - tožita Hit in zahtevata odškodnino. Prepričana sta, da je bila njuna razrešitev nezakonita. Pravda naj bi se jutri začela razpletati na delovnem sodišču v Novi Gorici.

Janez Mlakar in Tevž Korent sta prepričana, da sta Hot dobro 
vodila, to bosta poskušala dokazati tudi na sodišču. Foto: Nace Novak
Janez Mlakar in Tevž Korent sta prepričana, da sta Hot dobro vodila, to bosta poskušala dokazati tudi na sodišču. Foto: Nace Novak

NOVA GORICA > Hitovi nadzorniki so konec septembra lani razrešili predsednika uprave Janeza Mlakarja in člana uprave Tevža Korenta. Očitali so jima slabe poslovne rezultate, zlasti matične družbe Hita, in hujše kršitve obveznosti.

Razrešili so ju krivdno, odpravnine nista dobila. Nadzorniki se tedaj niso odločili za morebitno odškodninsko tožbo proti Mlakarju in Korentu, sta pa takoj po razrešitvi to napovedala onadva.

Jutri se bo tako pravda začela razpletati na delovnem sodišču. Mlakar in Korent sta prepričana, da je bilo prenehanje njunih pogodb o zaposlitvi in prekinitev delovnega razmerja nezakonito. Zahtevata izplačila plač oziroma odškodnino.

Mlakar je lani takoj po razrešitvi zavrnil vse očitke nadzornikov in ocenil, da sta s Korentom dobro vodila družbo.


Najbolj brano