Markočič in Jarčeva v nov mandat

Pavla Jarca bo še naslednjih pet let direktorica Kulturnega doma Nova Gorica, so potrdili mestni svetniki. Prav tako je njihovo soglasje, kakor tudi soglasje ostalih občin, za direktorja gasilskega zavoda dobil Aleš Markočič.

Pavla Jarc in Aleš Markočič
Pavla Jarc in Aleš Markočič 

NOVA GORICA > Pavla Jarc funkcijo direktorice Kulturnega doma Nova Gorica opravlja že tri mandate, torej 15 let, in jo bo opravljala še naslednjega pol desetletja. Na razpis za to delovno mesto sta prispeli dve prijavi, svet zavoda pa je podprl dosedanjo direktorico. Razpis je sicer vodila kadrovska komisija mestnega sveta, ki je po razgovoru s kandidatkama prav tako dala prednost Jarčevi. Kot je obrazložila predsednica komisije Maja Erjavec, so bili odločilni številne reference, dosedanje uspešno delo Jarčeve in njen program razvoja zavoda za naslednje mandatno obdobje. Svetniki so soglasno pritrdili.

Prav tako so dali soglasje svojemu svetniškemu kolegu Alešu Markočiču za nov petletni mandat direktorja Gasilske enote Nova Gorica. Ker ga je pred tem na razpisu kot najprimernejšega kandidata izbral svet zavoda in je nato soglasje dobil tudi od ostalih občin soustanoviteljic zavoda, je potrjeno, da bo poklicne gasilce vodil še za prihodnja štiri leta. Markočič, ki je tudi svetnik in član kadrovske komisije, se je izločil iz glasovanj.

Kokoravčeva za nov mandat

Zobozdravstveno varstvo novogoriškega zdravstvenega doma bo še naprej vodil Darko Tomšič, ki je pred kratkim dobil soglasje vseh občin ustanoviteljic. Za nov mandat se poteguje tudi njegova kolegica v osnovnem varstvu Petra Kokoravec. Na nedavnem razpisu je bila edina prijavljena, svet zavoda pa jo je imenoval za nov štiriletni mandat. Soglasje morajo dati še svetniki goriških občin. Prvi bodo na vrsti v Šempetru prihodnji teden.

Svetniki so dali tudi pozitivna mnenja k imenovanju Sonje Saksida za pomočnico direktorice novogoriške enote CSD Severna Primorska, Aleksandre Lorberk, Janeza Kobeta in Benedikta Lična za ravnatelja OŠ Milojke Štrukelj Nova Gorica, Sandiju Vrabcu za ravnatelja Glasbene šole Nova Gorica in Jasni Rojc za ravnateljico Gimnazije Nova Gorica ter soglasje k imenovanju Ester Košiček za direktorico Goriške lekarne.


Najbolj brano