Kontrada je najlepše trško jedro

Na Dnevih slovenskega turizma so podelili priznanja za najlepše urejene točke. Prejeli so jih tudi Trg Kontrada v Kanalu, glamping Gozdna vasica Theodosius v Vrhpolju in Kamp Koren v Kobaridu.

Nika Testen iz TIC Kanal je v imenu občine prejela priznanje za 
najlepše urejeno trško jedro Kontrada.  Foto: Iztok Pipan
Nika Testen iz TIC Kanal je v imenu občine prejela priznanje za najlepše urejeno trško jedro Kontrada.  Foto: Iztok Pipan

GORIŠKA > Na 28. Dnevih slovenskega turizma so v okviru vseslovenske akcije Moja dežela - lepa in gostoljubna podelili priznanja za najlepše urejene točke v državi. Priznanja so romala tudi na severno Primorsko. V kategoriji najlepše urejeno trško jedro so ga podelili Kanalcem za trg Kontrada, ki so ga temeljito prenovili v lanskem letu. Po besedah Nike Testen iz TIC Kanal se bodo trudili trg oživljati s programom in dodajali bogate vsebine.

Trg Kontrada so prenovili lani, nadgraditi ga želijo z dodatnimi vsebinami.

Med najbolje ocenjene turistične kraje so poleg Kranjske Gore in Izole zopet uvrstili Bovec, ponovno pa je priznanje prejel Kamp Koren, ki se je uvrstil na tretje mesto v kategoriji kampi, v kategoriji glampingi pa je drugo mesto zasedla vrhpoljska Gozdna vasica Theodosius, ki je prve goste sprejela letos spomladi. V podjetju Theodosius so obenem prejeli tudi naziv Snovalec 2019 za turistični produkt Sanje & aromaterapija & gozdna kopel. To je velika spodbuda in motivacija ne le za podjetje, ampak za vse ponudnike v Vipavski dolini, je prepričana Andreja Škrlj iz Gozdne vasice.


Najbolj brano