Kolesarili so in s tem pomagali

Lions klub Idrija in Medobčinsko društvo slepih in slabovidnih Nova Gorica (MDSS) sta organizirala dobrodelno kolesarsko akcijo po severni Primorski Kolesarim, da pomagam.

Kolesarji so se akciji pridruževali na posameznih etapah.
Kolesarji so se akciji pridruževali na posameznih etapah.  

SEVERNA PRIMORSKA > “Akcijo lahko z zadovoljstvom označimo za uspešno v vseh pogledih. Prvič nam je namreč uspelo spodbuditi lokalne skupnosti, da so se nam ljudje pridružili med potjo skozi občine, skozi katere smo kolesarili. Prvič smo pripravili tudi srečanje lions klubov naše cone, ki je minilo v prijetnem druženju in veselju,” je povedal predsednik MDSS Igor Miljavec.

Na dvodnevni poti so se najprej podali od Idrije do Nove Gorice, nato pa od tam nazaj do Idrije. Udeleženci so se priključevali na posameznih etapah, vseh skupaj jih je bilo nekaj deset, in obenem prispevali tudi nekaj v dobrodelni sklad. Društvo je sicer ob tem zbiralo denar še preko sms sporočil, na srečanju lions klubov in prek transakcijskega računa idrijskega lions kluba, denar pa bo namenilo za izvajanje programa Pomoč slepim in slabovidnim pri premagovanju gibalnih in komunikacijskih ovir. Ker se prispevki v okviru akcije še prihajajo, Miljavec še ne ve povedati točno, koliko so uspeli zbrati. “Menim, da bomo skupaj zbrali približno 800 evrov. Največji cilj, ozaveščanje o slepoti in slabovidnosti, ki sta še vedno tabu, je dosežen. Obenem pa bo društvo tudi s tem denarjem še naprej lahko pomagalo članom pri premagovanju ovir,” je poudaril Miljavec.


Najbolj brano