Kljub ustvarjeni izgubi delničarji potrdili lansko poslovanje družbe Hit

Na današnji skupščini delničarjev igralniške družbe Hit so prisotni potrdili lansko poslovanje družbe in skupine Hit. Ob skoraj polletni zaustavitvi poslovanja je družba lani ustvarila 100,7 milijona evrov skupnih bruto prihodkov, čisti poslovni izid pa je prinesel 10,4 milijona evrov izgube.

 Foto: Leo Caharija
Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Na skupščini je bilo prisotnega 83 odstotkov kapitala, ki je upravi in nadzornemu svetu podelil razrešnico za leto 2020, so povedali v novogoriški družbi Hit.

Delničarji se niso strinjali s predlogom sklepa o udeležbi delavcev pri dobičku, zato ga niso potrdili. Predlog je predvideval delitev do deset odstotkov čistega dobička, ki bi ga družba ustvarila v letu 2022. Zaposleni so se zadnjega izplačila udeležbe pri dobičku veselili leta 2019, ko so jim razdelili del ustvarjenega dobička v poslovnem letu 2018.

Za mandatno obdobje štirih let je skupščina za člana nadzornega sveta družbe Hit vnovič imenovala Gregorja Bajraktarevića, ki je bil predsednik nadzornega sveta tudi zadnja štiri leta, ter po nasprotnem predlogu SDH še Vasjo Medveščka. Medvešček je bil izvoljen namesto dosedanje nadzornice Irme Frelih, predstavnice SDH, ki je bila članica nadzornega sveta zadnji mandat. Tako Bajraktareviću kot Frelihovi bo mandat potekel 19. junija, nova člana nadzornega sveta zato z mandatom začenjata 20. junija.

Zaradi ukrepov vlade za zajezitev epidemije covida-19 so bile Hitove igralnice in drugi turistični objekti lani zaprti skoraj pol leta. Zaprti so bili tudi v času, ko igralnice ustvarijo največ prihodkov, v zadnjih mesecih leta. Zaradi zaprtih igralnic pa imajo manjši prihodek tudi občine na Goriškem, ki so ob njihovem poslovanju deležne koncesijskih prihodkov.


Najbolj brano