Izbrali so Mirana Saksido

Svet zavoda Šolskega centra Nova Gorica je na zadnji seji odločal o imenovanju novega direktorja. Za to mesto sta se potegovala dosedanji direktor Egon Pipan in ravnatelj višje strokovne šole Miran Saksida, ki je prejel večino glasov.

Vodstvu Šolskega centra se obetajo nova imena.  Foto: Leo Caharija
Vodstvu Šolskega centra se obetajo nova imena.  Foto: Leo Caharija

NOVA GORICA > Kot je povedal predsednik sveta zavoda Uroš Komel, mora zdaj mnenje k imenovanju, ki pa ni zavezujoče, podati še ministrstvo, po tem, predvidoma na februarski seji, pa bo svet zavoda ponovno potrjeval direktorja.

Pipan, ki šolski center (ŠC) vodi že 15 let, bo na direktorskem stolčku še do aprila, ko se mu izteče tretji polni mandat. Ker postopek imenovanja še teče, zadeve ni želel komentirati. Tudi Miran Saksida, ki je od leta 2004 ravnatelj višje strokovne šole v okviru ŠC, kjer je sicer zaposlen od leta 1995, do potrjenega imenovanja ne daje izjav.

Svet zavoda ŠC, ki ima sedem organizacijskih enot, je odločal tudi o treh imenovanjih za ravnatelje. Sprememba se obeta na strojni, prometni in lesarski šoli, kjer je svet odločal med aktualnim ravnateljem Primožem Štekarjem in Hermanom Besednjakom ter izbral zadnjega. Gimnazijo in zdravstveno šolo bo še en mandat vodila zdajšnja ravnateljica Vesna Žele, vodenje srednje ekonomske in trgovske šole pa so v svetu zavoda za še en mandat zaupali ravnateljici Ingi Krusič Lemut.

Elektrotehniško in računalniško šolo ter biotehniško šolo bosta še naprej vodila Robert Peršič oziroma Barbara Velikonja. Sedma enota ŠC je Medpodjetniški izobraževalni center. Šolski center ima sicer nekaj manj kot 300 zaposlenih, obiskuje pa ga okrog 2000 dijakov in približno 250 študentov.


Najbolj brano