IMP Klima vse bliže nizozemskim kupcem

Skupina IMP Klima, ki je v lasti švedskega Lindaba, bo kmalu dobila novega lastnika. Lindab in nizozemsko podjetje Orange Climate sta namreč v ciljni ravnini pogajanj o nakupu in vse kaže na dober razplet.

Če bo šlo vse gladko, bo podjetje Lindab klima sistemi iz Godoviča  
in  hčerinske družbe v Srbiji, Črni gori in BiH kupilo mednarodno  
podjetje  Orange Climate. Foto: Saša Dragoš
Če bo šlo vse gladko, bo podjetje Lindab klima sistemi iz Godoviča in hčerinske družbe v Srbiji, Črni gori in BiH kupilo mednarodno podjetje Orange Climate. Foto: Saša Dragoš

GODOVIČ > Podjetje Orange Climate je končalo postopek skrbnega pregleda godoviškega podjetja. Kupci in prodajalci so danes dosegli predhodni dogovor, ki naj bi privedel do končnega dogovora, je na spletni strani objavilo podjetje Lindab. Predsednik in izvršni direktor Lindaba Ola Ringdahl se veseli skorajšnjega dogovora. Tako Lindab kot Orange Climate sta po njegovih besedah dala prednost hitremu postopku, tako da bi ohranili naročila in delovna mesta.

Predsednik Orange Climate Henk W. van Dorp je dodal, da nakup zanje pomeni velik korak in bo spodbudil nadaljnjo rast družbe v vzhodni in južni Evropi. Generalni direktor skupine IMP Klima Roman Krutsinkin pa je poudaril, da so veseli, ker bodo lahko nadaljevali poslovanje pod novimi lastniki. Gre za “zelo dobro rešitev za naše zaposlene, kupce in dobavitelje,” je dodal. Skupino IMP Klima sestavljajo družba Lindab klima sistemi v Sloveniji in njene hčerinske družbe v Srbiji, Črni gori in BiH.

Lindab je aprila napovedal likvidacijo podjetja, to naj bi se zgodilo junija in tedaj bi odpoved dobilo vseh 212 delavcev. A na srečo se je začelo razpletati drugače. Švedi so namreč konec avgusta podpisali pismo o nameri za nakup s podjetjem Orange Climate.

Orange Climate je mednarodno podjetje, ki zagotavlja trajnostne klimatske sisteme. Je del družinskega podjetja Van Dorp, ki ima 1700 zaposlenih in prihodke v višini 300 milijonov evrov.


Najbolj brano