Igor Zorčič pri županu, v šolah in v Stari Gori

Danes je Novo Gorico obiskal predsednik DZ Igor Zorčič. Z županom Klemnom Miklavičem, rektorjem Univerze v Novi Gorici Danilom Zavrtanikom in koordinatorjem Radovanom Grapulinom so se med drugim pogovarjali o regijskem projektu Centra zelenih tehnologij, ki ga načrtujejo v Novi Gorici, in viziji razvoja gospodarskega ter znanstvenega šolstva na Goriškem.

 Foto: Mitja Marussig
Foto: Mitja Marussig

NOVA GORICA > “Center bi ob pomoči države pomembno prispeval k nadaljnjemu razvoju ne le regije, ampak države in tega dela Evrope. Gre za zanimiv projekt, županu sem obljubil, da bom ministra za gospodarstvo in za šolstvo spodbudil, da pogledajo, kje so poti, kjer lahko država pripomore k temu projektu,” je povedal Zorčič. Obiskal je še OŠ Milojke Štrukelj, kjer se je srečal tudi z učenci.

Cilj države je skozi poseben projekt ozavestiti osnovnošolce o pomenu parlamentarizma, je povedal. “Mlade želimo spodbuditi k temu, da začnejo razmišljati o demokraciji, parlamentu, da se tam soočajo pobude in mirijo družbeni konflikti, in da to ni ulica,” je pojasnil. V nadaljevanju je obiskal še Šolski center in MIC ter oddelek za invalidno mladino Stara Gora.


Najbolj brano