Gradijo športno dvorano

Poldrugi mesec po podpisu pogodbe in nekaj tednov po uvedbi v delo so gradbinci podjetja Kolektor Koling pred dnevi začeli graditi težko pričakovano Športno dvorano Bovec. “Izvajalec del želi izkoristiti vsak dan ugodnega vremena, zato so dela izvajali tudi minulo soboto in nedeljo.

 Foto: Milan Štulc
Foto: Milan Štulc

BOVEC > V tej fazi izvajajo rušenje betonskih zidov, odstranitev asfaltne podlage s starega igrišča in izkop gradbene jame. Izkopan material odlagajo na začasni deponiji na Žarščah, delno pa ga bodo reciklirali za ponovno uporabo,” pojasnjujejo na občini.

Dvorana bo delno vkopana, energetsko varčna, z lesenimi elementi trajnostno zasnovana, imela bo triprekatno dvorano, plesno dvorano, balinišče, fitnes, plezalno steno, s šolo pa jo bodo povezali s podzemnim hodnikom, kar bo bistveno povečalo varnost učencev.

Ti komaj čakajo, da jo bodo preizkusili, vključno z 200 metrov dolgo tekaško stezo na strehi. Prav njim je dvorana v prvi vrsti namenjena, na občini pa računajo, da bo dala še dodaten zagon tudi razvoju športnega turizma. Skupaj z ureditvijo okolice jo morajo gradbinci končati do maja 2023.


Najbolj brano