Danes in jutri zapora na cesti med Rožno Dolino in Novo Gorico

Včeraj bi se morala zaključiti gradnja dveh krožišč pri priključku na vipavsko hitro cesto na območju Bazare. Prav zaradi slabega vremena se bo predvidoma za teden dni zavlekla tudi sanacija 3,8 kilometra dolgega odseka vipavske hitre ceste med Šempetrom in Vogrskim.

Krožišči na Bazari bi morali biti dokončani  do včeraj, a se bo 
gradnja zaradi slabega vremena zavlekla.   Foto: LEO CAHARIJA
Krožišči na Bazari bi morali biti dokončani do včeraj, a se bo gradnja zaradi slabega vremena zavlekla.  Foto: LEO CAHARIJA

ŠEMPETER, ROŽNA DOLINA > Deževni november je precej ponagajal gradbenim delavcem pri gradnji dveh krožišč na območju Bazare. Dela so se tu začela konec julija. Po načrtih bo krožišče pri priključku na hitro cesto manjše in enopasovno, sosednje na državni cesti pa dvopasovno in oblikovano kot turbo krožišče. Ob tem bodo delavci izkopali predvidoma 13.190 kubičnih metrov materiala, obnovili bodo krak ceste med krožiščema ter ga nadgradil. V okviru projekta bo urejena tudi krajša kolesarska steza, prestavili bodo komunalne vode, uredili prometno signalizacijo in cestno razsvetljavo, z vsem skupaj pa, kot so ob začetku del poudarili v direkciji za infrastrukturo, izboljšali varnost prometa in pretočnost čez križišči. Vse skupaj naj bi stalo nekaj več kot dva milijona evrov.

Le lučaj stran še vedno poteka tudi obnova 3,8 kilometra vozišča na obeh polovicah vipavske hitre ceste H4 na odseku med Vogrskim in Šempetrom. Tu so se dela začela konec avgusta, z rušenjem cestninske postaje Bazara, ki so jo zgradili pred 23 leti. Kot so včeraj pojasnili na Darsu, za zdaj načrtujejo, da bodo dela glede na vremensko napoved vseeno lahko zaključili v prihodnjem tednu, delno zaporo pa naj bi odstranili prihodnji konec tedna. Obnova vozišča bo skupaj s sanacijo viadukta Šempeter, kjer bodo po načrtih zamenjali dilataciji na obeh objektih ter sanirali voziščno konstrukcijo, ta dela bodo izvedli spomladi, stala dobrih osem milijonov evrov. Rušenje cestninske postaje Bazara z obnovo vozišča na tem območju pa še dobrega pol milijona evrov. Po zadnjih informacijah z Darsa obnovo preostalega dela hitre ceste med Selom in Vogrskim načrtujejo v letu 2020.


Najbolj brano